Kursus i bevægelse og bevidsthed – introduktion til tantramassage

 Kursus i bevægelse og bevidsthed - introduktion til tantramassage

Kursus i bevægelse og bevidsthed – introduktion til  tantramassage

På ” kursus i bevægelse og bevidsthed – introduktion til tantramassage ” kan du deltage, uanset om du opfatter dig som single eller som et par. Vi plejer at få det til at gå op med lige antal mænd og kvinder.

Kursus i bevægelse og bevidsthed handler om at gå på opdagelse i sig selv. Hvad betyder det at have kontakt? Hvorledes bliver jeg bevidst i mødet med et andet menneske? Hvordan påvirker moral, skam, skyld, og alle mulige andre historier, som jeg ubevidst forbinder mig selv med, min adgang til naturlig lyst og kærlighed?

Tantra og det æstetiske

For os er der en tæt sammenhæng imellem tantra og det æstetiske. Særligt når vi undersøger mødet imellem mennesker. At sanse betyder at åbne sig for det, som er. Det er sårbart og intimt.
Vi inviteres af omgivelser og rammer. På Abildgaard Kursussted, hvor Mahamudrainstitut holder til, finder du smukke rum. De er så vidt muligt lavet i træ og naturlige materialer. Naturen omkring os plejes med omsorg og åbner rum for alene-tid og afslapning.

Maden, du serveres, er udsøgt. Den er økologisk og så vidt muligt biodynamisk og uden kød. Den tilberedes af Karin, der, som Ayurvedisk uddannet kok, formår at skabe madkunst, der berømmes af vores kursusdeltagere.

Vi lægger vægt på den ordentlighed, der kommer af fordybelse, respekt og omhu uden at lade perfektion stå i vejen for det fortræffelige. Det gælder såvel de fysiske rammer, og det vi indbyder til under kurset.

Du vil møde en enkelthed, som overrasker de fleste. Det er usentimentalt og klart.

Det betyder også, at vi tiltrækker deltagere, som i vidt omfang deler vores holdning til at æstetik er vigtig. Det handler IKKE om at se ud på en bestemt måde, eller leve op til et skønhedsideal, men om at se betydningen af at pleje og tage omsorg for sin krop og sit sind.

Den omsorg, jeg viser mig, spejles i den måde, jeg møder andre mennesker på.

At åbne en dør du ikke vil lukke igen

At komme på et kursus på Mahamudrainstitut betyder at åbne en dør, som de fleste ikke vil lukke igen. Du får adgang til noget i dig selv, som du ikke vidste fandtes, og når du så erkender det, er det som om det altid har ligget i dig som en sovende “vulkan”, der bare har ventet på at låget springer af.

En enkelthed som kommer bag på de fleste

De, som igennem årene har deltaget på vores retreats i kortere eller længere forløb, beretter om forvandlende dage med latter, lyst, stille stunder, kærlig berøring, fordybelse og kontakt til sig selv i mødet med andre mennesker. Det er seminarer, som er kendetegnet af en enkelthed, der kommer bag på de fleste, og som sætter varige spor i måden livet efterfølgende leves på.

At smide sin maske

Vi går ind i langt de fleste øvelser uden tøj på. Vi inviterer dig til at smide din maske. Det kan for den “nye” lyde voldsomt udfordrende, og det er meget sjældent at netop dette, at omgås hinanden i al vores naturlighed ikke føles som netop “det naturligste i verden” efter ganske kort tid. Det gælder også for den, som i udgangspunktet kan have svært ved at forestille sig det.

Disse retreats under overskriften: “bevægelse og bevidsthed” er åbne for alle …

Mahamudrainstituttets kursus i bevægelse og bevidsthed – introduktion til tantramassage – finder sted over forlængede weekender (fra fredag eftermiddag til søndag før middag) Vi undersøger lyst, bevægelse, bevidsthed, meditation, berøring og kontakt. En Tantra har intet med esoteriske fortællinger eller med sentimentale forestillinger at gøre.

Den træffer dig derimod konkret, dybt og berørende igennem din krop. Der er naturligvis også plads til at “tænke over tingene”.

At sige nej

Som deltager skal du have en åben interesse for at ville fordybe dig i bevægelse og bevidsthed. Du skal være indstillet på, at du måske vil møde grænser i dig selv som bunder i moral, kultur, opdragelse og uddannelse – og være nysgerrig på at undersøge dem. Du vil opleve frihed til at sige til og fra, og netop det at øve evnen til at kunne det, indgår som noget meget vigtigt i vores forløb.

Du skal være sund og rask, og en fysik der er så god, at du kan sidde og bevæge dig på et gulv i gulvhøjde. Har du erfaring med Yoga er det bestemt en fordel.

Hvad gør vi?

Mange forbinder en “tantra massage” med at kunne en “teknik”. Intet kan være fjernere. Det levende fungerer ikke teknisk. Det bevæger sig af sig selv, og for sig selv og er kendetegnet ved både at lære og forandres kontinuerligt. Det er igennem kontrol og ambition vi undertrykker spontanitet, impuls, kærlighed og lyst.

Konkret inviterer vi dig til at afprøve og spejle vores praksis. Vi åbner et rum, hvor du trygt kan undersøge, hvad det vil sige at berøre i afspændthed og opmærksomhed. Det fungerer lidt som at lære “at danse”: Til stadighed at forfine sin kompetence til at bevæge sig sanseligt, hengivent og ubesværet i mødet med andre mennesker.

Tider, sted og pris

Kursus i bevægelse og bevidsthed – introduktion til tantramassage-  forløber fra fredag kl 17.00 til søndag ca. kl 12.00 (Vi slutter før middag). Der overnattes på kursusstedet.

Prisen er 2250 kr. inkl. moms, som betales ved tilmelding efter telefonisk samtale og på mail.

Kursus i bevægelse og bevidsthed – introduktion til tantramassage – foregår på Kursusstedet Abildgaard

Det ledes af Karin Wagner og Mads Jesper Løye Hejl. Vi optager på kurset efter en telefonisk samtale. Du kan ringe på 20214915 og høre nærmere.

Datoer  2018

maj 18-20
sept 7-9
nov 23-24