Mind-Body-Practice

Mind-Body-Practice er navnet på en sjov, legende og udfordrende praksis, hvor vi undersøger mange forskellige aspekter og facetter af vores bevægelighed.

Alle vores sanser fungerer igennem bevægelse.

– igennem mine sanser møder jeg verden.

Lugtesansen fungerer i kraft af bevægelsen fra vejrtrækningens luftstrøm. Vil jeg smage på noget, bevæger jeg tungen. Øjet åbner og lukker. Mine indre ører lader sig bevæge af trykforskelle. Min hud er følsom for at der trykkes eller trækkes. Selv følsomheden overfor varme og kulde udtrykker og udtrykkes i at spænde og afspænde, åbne og lukke, og ikke mindst hænger hele den taktile sans uløseligt sammen med motorikken i min krop.

Vi ser på vores uddannelser og kurser, hvordan manglende bevægelighed leder ind i anstrengelse, spænding og lav følsomhed, og HVOR forvandlende det er for livskvaliteten, når den genfindes i det u-anstrengte.

Desværre er megen fysisk træning lagt an på “at blive stærk”, hurtig eller udholdende og rummer ofte relativt ensidige bevægelser, der tilgodeser de store muskelgrupper. Yoga og pilates har elementer af at balancere og blive bevidst i kroppens bevægelser og sammenhænge. Forskellige former for kampkunst og dans inviterer ind i rytme og vekselvirkning imellem spænding og afspænding.

Mind-body-practice

Abildgaard inviterer vi nu voksne mennesker – mænd som kvinder – til sammen med os at udforske kroppens og sindets bevægelighed i vores store Yogasal.

I første omgang lørdag eftermiddag den 9. september, og efterfølgende, hvis interessen er tilstrækkelig, to mandage om måneden fra kl 18.00 til 20.00

Igennem Mind-body-practice vil vi i bevægelse alene og med hinanden undersøge balance, vejrtrækning – liggende, siddende, stående, i stilhed, dynamisk og mere statisk.

Vi vil både tage afsæt i bevægelse på gulvet og indimellem anvende vores store Yoga-silke-sejl som kendes fra Aerial-yoga.

mind-body-practice

Vi vil bla. bruge stokke og bolde af forskellig slags.

Undervejs vil vi udforske det at åbne og lukke, spænde og afspænde, og hvad det gør for vores evne til f.eks. at flytte os i alle mulige situationer i et kropsligt “ja” og “nej”.

Vi vil leje med at “falde” kompetent – og komme op igen, med at sanse rytme i interaktion med hinanden, puls og impuls. “Spirale bevægelser” som følger kroppens struktur og egen organisering vil fremstå som alternativer til det parallelle og målorienterede.

Det er sjovt og mind-blowing anderledes end det, de fleste kender. Den bevidste kompetente kontakt til egen bevægelighed inviterer umiddelbart ind i livsglæde.

Hvem kan deltage?

Enhver sund og rask voksen, som er nysgerrig på at genfinde eller udvikle egen bevægelighed. Der er på ingen måde tale om præstationssport. Vi kan mødes med vidt forskellig udgangspunkt.

Vigtigst er, at der er lyst til at “lege”, bevæge sig og undersøge i egen krop og undertiden i fysisk kontakt med andre mennesker.

Mind-body-practice vil også kunne tjene som et godt grundlag for evt. deltagelse i vores uddannelser og kurser. Her lægger vi stor vægt på bevægelighed i sind og krop. Det følges typisk ad hånd i hånd.

Hvem sætter rammen?

Mads Jesper Løye Hejl undertiden med vekslende gæste-undervisere.

Praktiske oplysninger

Påklædning:

Yogatøj eller lignende uden knapper eller lynlåse der kan rive

Medbring:

Håndklæde (det bliver varmt), Vanddunk (KUN med vand i)

Pris:

Introduktionsdagen:

dato afventer

Overføres inden deltagelse til konto:

Kreditbanken i Aabenraa
Reg. nr. 7930 Konto nummer: 0002013671
IBAN-nummer: DK1679300002013671
BIC-kode/SWIFT-adresse: AAKRDK22

Tilmelding

På telefon 20214915 eller pr. mail

jesperhejl(at)gmail.com

Erstat “(at)” med @ når du skriver til mailadressen