Tantramassage

Tantramassage

At blive dygtig til at give en tantramassage?

Når “en tantra” gøres til et spørgsmål om teknik, bestemte ritualer, punkter og steder på kroppen med særlige virkninger, en særlig adfærd eller troen på beskrivelse af energilinier, – felter og spirituelle “oplevelser”, må invitationen tage sigte på at give modtagerne færdigheder og ambitioner?
Hvor nogen har et ønske om “at blive god” til f.eks. at give en tantramassage, forståes det ikke at han/hun dermed har gjort det formløse til form. Det levende til et lig: En tom skal af underholdning, der kun kan tjene som bekræftelse på, at den “gode giver” er i stand til at give den forventningsfulde “modtager” en “oplevelse” eller en “behandling”, der kan bedømmes som god eller dårlig?

Bedømmelse?

Hvordan kan kontakten til kærlighed og lyst leve, når der i mødet inviteres til bedømmelse? ..Og hos dem begge?

Ingen kan blive god til “hengivelse”. Enten sker det, eller det sker ikke. Hvor det sker, lever der hverken tro eller tvivl.

Tantramassage fungerer som meditation

At ville være dygtig til “at give tantramassage” er i min beskrivelse lige så absurd, som at ville være dygtig til at meditere. Hvor meditation er, er der ingen oplevelse og ingen som mediterer.

Kan tantramassage øves?

Kan det så “øves”?
For st forstå blomster, må du være sammen med blomster. For at forstå en duft, må du indsnuse den. For at forstå bevægelse må du bevæge dig.
Det er måske det som det handler om? Ikke at ville “lære” tantramassagen, som du mener at kunne lære alt mulig andet, hvor du har dit intellekt i spil, men at finde fordybelsen i at sanse og bevæge dig og samtidig blive helt stille.

Stilheden kommer, hvor opmærksomheden sætter ind

En stilhed du ikke kan fremtvinge, men som indfinder sig af sig selv, i takt med at opmærksomhed sætter ind.