elske uden intimitet og integritet

Elske uden intimitet og integritet

Hvor mange mennesker kender ikke til at elske uden intimitet og integritet. Det har de ofte gjort igennem mange år. Vi møder dem, og de fortæller, at de har lukket ned for “lysten”.

Den passionerede vinbonde

Kender du historien om vinbonden, som var passioneret omkring at lave vin?
Han plejede opmærksomt sin vinmarker, havde øje for hver plante, og vise omhu og omhyggelighed i alt, hvad der skulle til for at fremstille den herligste vin.

Når den havde lagret, ikke bare smagte han på den. Han lod den fylde alle sanser, og ærede den som noget unikt, sjældent og forunderligt.

Der var sikkert andre vinbønder som var store mestre ud i denne kunst. Det skænkede han ikke en tanke, ud over ved lejlighed at glæde sig med dem, når de smagte på hinandens årgange.

Om sommeren kom der gæster og besøgte vingården. I begyndelsen glædede han sig over det.
Hurtigt gik det imidlertid op for ham, at for mange af dem var vin bare vin. Nogle kunne endda finde på at bringe Cola med, for lige at slukke tørsten imellem den vin han serverede.

Få havde virkelig sans og fornemmelse for de fine nuancer, kunne begejstres og måske endda vise interesse for Ønologi?

Ind imellem fyldte det ham med vemod. Hvorfor dog åbne sin port for mennesker som grundlæggende blot ville underholdes for ikke at kede sig for meget på ferien – og dertil have noget at drikke?

Hvad i alverden kom de for? Ville billig industrivin ikke kunne dække det behov, med en passende kulisse?

Det var ikke altid let at få økonomien til at løbe rundt. Omhu og opmærksomhed kender ikke til at have travlt og skynde sig, så indtægterne fra vin-serveringerne i weekenden var vigtige.

Ville der være nok mennesker, som på samme måde brændte for at fordybe sig i den ønologiske kunst, og på den måde bidrage til gårdens videre eksistens? …

Uanset hvordan han vendte og drejede det, så kunne han ikke forlige sig med tanken om at skulle servere underholdning, Cola og vin mere!

Dedikation og integritet

Jeg tænker at fortællingen peger på noget klassisk og for mig meget centralt for mig og Mahamudrainstitut:
Det jeg vil kalde for “dedikation” – At tage ansvar for noget ..og finde måder at bevæge mig i modgang og vanskeligheder på?

Det har for mig også meget med integritet at gøre.

En sygeplejerske som qua sin faglige indsigt kan se, at en patient behøver særlig pleje, men ikke kan levere den som følge af stramme økonomiske rammer og effektivitetsmål, vil føle sig presset på sin integritet.

At elske uden intimitet og integritet – betyder “at bruge”.

At elske uden intimitet og integritet er ikke at elske men at bruge.

Nogle gange kan jeg fra et overordnet perspektiv tænke, at det er fuldstændigt ligegyldigt, hvor mange mennesker der får øje på det, Karin og jeg inviterer til på Mahamudrainstitut?

Vi er her, og gør det vi gør. Vi bevæges som det nu sker og forsvinder igen. Dannes af stjernestøv og opløses til stjernestøv. Det, som betyder noget er, hvad jeg/vi gør og hvordan her og nu?

At bevæge sig i det mulige og samtidig udvide antallet af muligheder i det, jeg gør… Uden på nogen måde at have kontrol over en pind…

Og ja … Der kommer virkelig mange fantastiske dedikerede mennesker som vil fordybe sig sammen med os i kunsten at elske.

Med “kunst” er det sådan, at vi aldrig vil kunne sige sandt “hvad det er?”.. Det kan ikke fortælles, det skal ses. Og hver eneste gang vi ser, forandrer det sig – eller … Vi forandres og med os måden at se på <3

Ud og ind af forhold, og gentage det samme

Jeg/vi møder mange mennesker, som har “ondt i seksualiteten” eller igennem mange år mere eller mindre har “lukket ned for lysten” som de formulerer det. Typisk efter år med virkelig dårlige erfaringer med sex, som helt grundliggende hverken var tryg eller rar.

Det bedrøvelige er, at man åbenbart kan gå ud og ind af forskellige forhold og gentage den “samme måde” at elske uden intimitet og integritet på? Der er mere Cola end “udsøgt vin” over det.

Man giver, får og modtager på skift, som var det en jævnlig studehandel med alle de forventninger, pligte og bindinger som følger med.

Typisk er der mange terapeutiske forløb og sexologisk rådgivning i rygsækken, som grundliggende ikke har ændret på noget som helst!

Dvs på:

Måden vi grundliggende elsker og relaterer på?
Måden vi bevæger os i integritet på, når vi gør det?

… Og nej det hjælper ikke en dyt, at lære “at give” eller “modtage” en tantramassage! Hvor mange har ikke i årevis “givet” og “fået” orgasmer af hinanden? Med det, der skal “komme” ud af det, som det vigtigste?

De fleste mennesker- unge som modne – ved ikke at der findes et sted som Mahamudrainstitut, hvor de i konkret kropslig praksis – kan undersøge at elske i integritet. Når de så opdager det, stilles måske nærmest automatisk fortællinger om moral, skam, blufærdighed i vejen for at gøre det?

Måske skal vi først igennem alt muligt skrammel, før vi er modne nok til – selv og personligt – at tage skeen i den anden hånd, og undersøge og øve, om der ikke er andre muligheder for at mødes i elskov og intimitet, end det, som er kendt?

Når du er så langt…så ring og få en snak 😉 ❤

Praksis-fællesskab i elskovskunst på Mahamudrainstitut

Previous Article
Next Article