Handler tantra massage om wellness eller om sex

Handler tantra massage om wellness? Denne korte introduktion til en tantra massage, blev til på opfordring fra og samtale med nogle af vores tyske kvindelige kolleger (tantrikas) som arbejder med massage primært for mænd. Behovet opstod i forhold til at skelne imellem det, du som mand eller kvinde måske kan have af forventninger hos et traditionelt massagestudie, som tilbyder intimmassage, og den fuldstændigt anderledes tankegang som du finder hos tantriske massører. Det er to MEGET forskellige tilgange til seksualitet.

_C2V6019

Handler tantra massage om wellness eller om sex?

Et Tantra tempel

Når du betræder det rum, hvor tantra massagen finder sted – skal du forestille dig at du går ind i et tempel. Hvis du modtages af en kvinde, kan du se hende som ”Shakti”. Hun repræsenterer Shakti, Kali eller Devi.
Er det en mand, som kommer dig i møde, kan du se ham som ”Shiva”.

Hun eller han er ikke der som tjenerinde eller tjener. Du kan ikke ”købe” noget der, og intet forlange. Hun/han beslutter helt alene, hvad hun/han vil give dig. Den pris i penge du betaler, er grundlæggende alene for adgangen til dette tempel. Hvis du først er lukket ind, gælder Shiva´s eller Shakti´s regler, og naturligvis altid muligheden for til enhver til at gå væk.  Vi bevæger os i integritet. Passer på os selv og hinanden. Siger og viser tydeligt “fra” og “til”.

Du kan intet forlange.

Hun/han vil møde dig i kærlighed, og du skal vide, at du på ingen måde kan kræve noget. Ethvert krav vil øjeblikkeligt dræbe alle spor af bevidst kontakt til kærlighed. Kærlighed blomster kun i den absolutte frihed, og lever kun ved at være. Ingen kan med succes forlange et kærligt møde.

Du inviteres til at udforske dig selv

Du inviteres til at udforske dig selv. Du behøver ikke at forholde dig passivt, men kan aktivt gå på opdagelse i dig selv, på samme måde som du igennem meditation får fat i dig selv. Gå ind i  lyst og kærlighed! Mærk at du mærker! sans at du sanser! Træk vejret dybt og roligt og find derigennem en vej til at spænde af! Mød hende/ham i sanselighed, hengivenhed og hensynsfuld opmærksomhed. Derigennem kan du ære hende/ham og vise din respekt.

Du skal med andre ord ikke nødvendigvis ligge stille, men opfordres til at bevæge dig med det, som du sanser. Dyk ned i det! Du kan aktivt røre Shakti/Shiva såfremt du inviteres dertil, og naturligvis uden at ville “overtage” mødet.

Der er intet menukort at vælge fra

En tantra massage er med andre ord ikke en ”vare” eller en ”tjenesteydelse”. Der findes ikke et menukort, du kan vælge ud fra. Hvis du formår at udvikle dig i opmærksomhed og harmoni, vil du erfare mere og mere.

Der hvor den, som leder, føler sig tryg, og der hvor der opstår et rum helt uden fordringer, vil du opleve helt nye sider af – og i dig selv. ….Og et står fuldstændigt fast: Du kan altid igennem hele massagen sige ”nej tak”. Vi mødes begge i frihed.

Handler Tantra massage om wellness eller sex?

Handler tantra massage om wellness eller sex?
Har en tantra massage noget med sex at gøre? Svaret kan gøres meget enkelt: Ja … Og ikke sex som det almindeligvis forstås.

Ligesom vi kan formulere mange “fortællinger” om Tantra, kan du læse om forskellige opfattelser af en tantramassage. Fælles for dette er, at ingen af fortællingerne har noget som helst med det, som de omhandler, at gøre, andet end at de “peger”. Det er en essentiel del af Tantra, at du kan ikke forstå den igennem ord. Ord kan gøre os nysgerrige eller afskrække, men fjerner os fra forståelse. Tantra og en tantramassage skal erfares i kroppen.

Sex med kun én partner?

“Sex” forbinder vi i den almindelige brug af ordet typisk med noget,som er forbeholdt en enkelt partner, og dog kredser vi ofte i vores fantasier om at have sex med andre. Ofte forbindes sådanne fantasier med at være “frække”. Det frække opstår i det “forbudte” eller det, som “vi ikke må”.
I følge de almindeligt gængse normer, der er præget af vores opdragelse, kultur og frem for alt af de førende religioners påvirkning, er det blevet gjort “forkert” at “dyrke sex” med andre end sin ægtefælle eller i nyere tid: Sin faste kæreste. Vi betinger dette møde i den uudtalte (eller udtalte) forventning: “Jeg forlanger, at du helt af dig selv kun har sex med mig” (hvilket paradoksalt set er umuligt at gøre “helt af mig selv”, når du nu forlanger og forventer det).

Kærlighed lever hvor der er frihed

For en som fordyber sig i Tantra må kærlighed eksistere i fuldstændig frihed. Den kan ikke betinges. Kærligheden kendetegnes ved at være udenfor enhver bedømmelse og vurdering. Kærligheden må med andre ord findes i det fuldstændigt “fortællings- og ordløse rum”. Dermed bliver kærligheden også radikal: Enten har du kærlighed til alle, eller du har det til ingen! Hvis du gør din kærlighed til noget eller nogen “eksklusiv”, har du så ikke allerede søgt noget for dig selv i den? Du er begyndt at betinge den… En oplyst tantriker/tantrika kan møde enhver i bevidst kontakt til kærlighed.

Sex uden kærlighed bliver “at bruge hinanden” til gensidig tilfredsstillelse. Vi søger noget for os selv, til gengæld for at give noget. Sex gøres til en byttehandel, hvor “den anden” får ansvaret for min lyst og “at jeg tænder”.  Dermed gør vi ofte også sex til et “spil”, hvor vi på den ene eller anden måde vil “underholdes” og have vores fantasi pirret. Prøv at tænk over om vi så reelt set elsker med hinanden, eller om ikke det snarere er med vores fantasier og forestillinger, vi dyrker sex?

I mødet åbner vi for kontakt til lyst

Elskov med baggrund i Tantra er på ingen måde fræk. Den udspringer af kærlighed. Lyst gives som grundlaget for alt liv og livskraft – næring og lys. I Mahamudra tantra massagen tillader vi lysten, lader den vokse, står ved den. Hvor vi i vores almindelige forestillinger om sex, får lyst til “nogen” eller “noget”, skabes i tantra “lysten til lyst”.  Lysten gøres bevidst – ikke som noget “kontrolleret og reflekteret” (tværtimod) – men som en dyb kropslig erfaring, der opleves som et stadigt mere ekstatisk liv.
Ingen ønsker en massage som er præget af “ulyst”, af “kontrol”eller “teknik”. Når det sker, vil du føle, at der er en, “som gør noget ved dig”. En som “behandler dig”, som var du et nummer på båndet.
En Mahamudra tantra massage efter Mahamudrainstituttets praksis fungerer derfor som en rejse og et møde… og her kommer problemet med ord ind i billedet. Den kontakt til lyst, du kan opleve, har en anden kvalitet end den,  du måske kender?
Igennem ritualet transformerer vi os til Shakti og Shiva.  De to møder hinanden og transcenderes igennem kærlighed og lyst.
Måske vil du som gæst have svært ved at slippe dine moralforestillinger og normer? Hvis de dukker op, så iagttag dem, betragt dem og undrer dig. Du vil vide dig tryg – du kan til enhver tid sige stop.

Har tantra massage med sex at gøre?

Når jeg ser tantra-massører skrive “at en tantra massage ikke har noget med sex at gøre”, så må jeg ofte trække på smilebåndet. Hvis nogen hengivent og kærligt berører min krop overalt uden undtagelse, løbende forbinder forskellige steder i min krop, og i massagen også tilbyder mig en Yoni eller Lingam massage. Har det så ikke noget med sex at gøre?

Naturligvis har det det. At sige andet, ville være at lyve for sig selv. i Yoni eller Lingam massagen æres dit køn med den største opmærksomhed og hensynsfuldhed. Du vil mærke, at der intet krav er, intet du skal “præstere”, intet der søges, intet mål eller “projekt”. Hvis dette møde åbner for en orgasme, så lad den komme. Se det som en mulighed for at forstå dig selv på en ny måde. Eller nyd den blot. …Og bliver massagen til en anden rejse, hvor det ikke er orgasme men noget helt andet, som tager plads, så byd det velkommen og iagttag dig selv imens.

Massage af Yoni eller Lingam

Både som mand og som kvinde vil du FØR massagen i den indledende samtale få hele ritualet  beskrevet, herunder muligheden for Yoni- eller lingammassage.

Er du mand vil massagen af lingam blive integreret i hele massagen

Er du kvinde vil massagen af din Yoni kunne foregå både med hænderne eller evt. også MED Lingam. Det afhænger naturligvis fuldstændigt af vores indledende samtale, herunder dit samtykke før vi overhovedet mødes i massagen – og hvordan vi kommunikerer det tydeligt undervejs i mødet.

Læs også denne: Mahamudra tantra massage

Læs også: Hvordan tantramassage?