Yoni massage og Lingam massage

rødhortensia

Ordet “Yoni” kommer fra Sanskrit og er, som vi i vesten udtrykker det, betegnelsen for de kvindelige kønsorganer. Den mandlige modpart kaldes for “Lingam” . “Yoni” kan oversættes til “det hellige tempel”, “kilden”, “den guddommelige vej”, “Skabelsen”. “LIngam” forståes som “Shiva-Lingam” eller “den lysende stav”, “det kreative princip” og ses som et symbol for Shivas natur, der er uden begyndelse og ende. I gamle  Tantriske tekster repræsenterer Yonien Shakti og Devi: Det skabende princip, der gennemtrænger hele universet. Tilsammen repræsenterer de “to i enheden” – “Det potentielle rum og den aktive tid, hvorfra alt liv udgår”. I Tantra ophøjes og æres denne kvindelige kraft .
De fleste religioner forbinder sex, seksualitet og lyst med skam og skyld. Grunden hertil forekommer indlysende. Hvis du kan hensætte et menneske i skyldfølelse, vil du have magten over det. Et menneske som lever fuldt i sin lyst, og oplever sig selv som fuldstændigt seksuelt tilfredsstillet, vil ikke kunne styres af nogen som helst myndighed. Yoni og LIngam er for mange mennesker forbundet med både skam og skyld – kamufleret som blufærdighed eller følelsen af noget “forbudt”, eller sågar “urent”.

Yoni og Lingam er lige så naturlige  dele af os som vores ører, arme og ben.

I en Tantramassage vil du opleve, at din Yoni eller Lingam bliver æret på samme hengivende måde som resten af din krop. Hvor du i de fleste andre massager må opleve at blive “delt”, ved at massøren springer over “dine intime områder”, så gøres der i tantra-massagen ikke forskel på nogle dele af kroppen. Du vil mærke, at du hænger sammen. Flere har efter en massage forundret udbrudt, at de pludselig har kunnet mærke at være blevet “hele”.
Med baggrund i at religionerne og derigennem vores kultur, har villet undertvinge seksualiteten, er der også sket en bevægelse “opad” i vores opmærksomhed. Vi lærer allerede fra barnsben af, at det som tæller, ligger imellem ørene.  Vi gøres til hoveder og hjerner. Ja – vi lærer at identificere os med det, som vi tænker. I Tantra søger vi at bringe harmoni i kroppen igen. Vi søger vores midte – dvs. arbejder med bevægelsen imellem de poler, som vi ser. De mest tydelige poler er måske: Det maskuline og det feminine princip dvs. Shiva-Shakti men også f.eks. vores “rod” og “krone” kan vi iagttage som poler… Vejen derimellem går igennem vores navle og hjerte.

Yoni massage og Lingam massage

En Tantra-massage vil på den baggrund derfor også kunne indeholde henholdsvis en særlig Yoni- eller Lingam-massage. Yoni/Lingam masseres da i forskellige bevægelser og blide berøringer. Samtidig “forbindes” de igennem massagen til hele kroppen. Massagen foregår med stor opmærksomhed, kærlighed og indføling, og sker kun såfremt den, der modtager massagen, ønsker det. Du vil blive spurgt om det skal høre med, og vi er sammen opmærksomme på, at det føles ok under selve mødet – i såvel kropslig som verbal dialog.

Yoni og Lingam kan “gemme” på mange følelser.  En gang imellem bygger vi nærmest “et panser” op omkring vores rod. Vi gemmer den væk, fortrænger den, og lukker af for den lyst, som er så essentiel for vores livsglæde og -kraft.
En tantrisk Yoni- eller Lingam massage har virket ganske forvandlende i mange mennesker liv.

Er du kvinde, vil massagen af din Yoni kunne foregå med alle dele af kroppen – evt. også MED Lingam. I vores samtale før massagen aftaler vi et sprog for samtykke der kan være både verbalt og kropsligt.
Hvis det synes harmonisk (og ikke nødvendigvis i forbindelse med den første massage), vil du også blive inviteret til  Yoni-massage med Lingam. Også denne del fungerer som en invitation til at gå på opdagelse i sig selv – mærke og sanse hinsides noget projekt. Den der masserer hverken søger eller får orgasme eller udløsning.

Du kan læse mere om Yonimassage med Lingam her

Nogle tags:

#Tantramassage i Århus, #Tantramassage i Jylland, #Tantra Århus, #Tantra Jylland, #Tantra Danmark, Yoni og Lingam massage