Emne-oversigt

Hvad er tantra ? – artikler og baggrund.

Lidt om baggrunden for de forskellige artikler

Denne meget omfattende hjemmeside giver dig mulighed for grundigt at sætte sig ind i baggrund og indhold i Tantra:

Hvad betyder det? Hvor kommer det fra? Hvilken praksis er der knyttet dertil?

For nogen vil dette synes unødvendigt. De stoler måske på at den, som udbyder tantra-kurser har styr på den del?

Det, som står i centrum i de tilfælde vil så nok være “oplevelsesværdien” eller det, som den pågældende kursusudbyder lover, at “Tantra” kan bruges til?…

Sådan er vi forskelligt indrettede. Nogle vil gerne fordybe sig og ønsker substans og sammenhæng. For andre betyder det ikke så meget, bare det føles “rart”.

Vi på Mahamudrainstitut taler nok mest til dig, for hvem det ikke er ligegyldigt, hvad der formidles, praktiseres og på hvilken baggrund.

Selvmodsigelser

Teksterne, som du finder på hjemmesiden, er blevet til over mange års undersøgelse af og erfaret praksis med Tantra. Det er muligt at du kan finde synspunkter og tanker, som modsiger hinanden deri.

Jeg har intet imod selvmodsigelser

Ethvert menneske som er i bevægelse og forandring må nødvendigvis ofte modsige sig selv. Hvor forfærdeligt ville det ikke være, hvis vi stædigt holdt fast i vores holdninger og forståelser, uanset hvad vi erfarer?

Hvad er Tantra? – En tekst der inviterer.

Ingen skal på nogen måde tro på det, jeg har skrevet. Måske inviterer det til at du selv går på opdagelse og gør dig dine egne erfaringer?

Teksterne og artiklerne lader jeg stå ved siden af hinanden som muligheder og ikke som sandheder. De peger på en praksis. En praksis du finder på Mahamudrainstitut, hvor den primært udtrykkes i konkrete fysiske øvelser. Vi iagttager ved at erfare: Sindets og kroppens natur.

Vil du have et kort svar på spørgsmålet: Hvad er Tantra? Så er det basalt det, som en Tantra inviterer til…: At iagttage Sindets og kroppens natur.

Jeg håber, at du vi have fornøjelse med læsningen