foredrag på Mahamudrainstitut

Foredrag på Mahamudrainstitut

Kom til foredrag på Abildgaard. Vi inviterer løbende til foredrag om Tantra, krop, bevægelse, mødet, kontakt, bevidsthed, iagttagelse, elskov og i det hele taget det at relatere med- og i livet og det levende.

Bliv inspireret og måske udfordret af forskellige måder at tænke og se verden, livet og det levende på!

Vi begynder kl. 19.00 og slutter ca kl 21. pris. 200 kr. pr. deltager.
Kom lidt før
Betaling pr. mobilepay: 292176 (TBI Aps) .. eller kontant ved ankomst (lige penge)

Adresse: Nølev Byvej 36, Nølev, 8300 Odder
Tilmelding med navn og antal deltagere på: jesperhejl@gmail.com

Parkering er mulig udenfor porten/Indgangen til vores skønne Gårdhave.

………..

Foredrag på Mahamudrainstitut: At bevidstgøre sin integritet og at passe på sig.

Tirsdag den xx/3 2022 kl 19.00

Foredrag på Mahamudrainstitut: Vil du bevæge et menneske?

Tirsdag den 30/11 2021 kl 19.00

Vil du være bedre til at lede?

Altså ikke blot som formel leder, men også som samtalepartner, terapeut, behandler, forældre, lærer, læge, underviser, sælger, elsker?

Så kommer du nok ikke udenom at forholde dig til, hvordan du bevæger mennesker? Eller hvordan mennesker overhovedet bevæges?

Et knips med fingeren?

Hvis du blot ved at knipse med fingrene kunne få et menneske til at gøre, både som du ville, og hvordan du ville? Vel at mærke sådan at han/hun gjorde det i fuldt bevist samtykke, af et åbent, glad hjerte og uden at føle sig- eller – blive forført… ?

Kan du så forestille dig at bruge den færdighed?
I givet fald overfor hvem og i hvilken situation?
Ville der være situationer, hvor du absolut ikke ville anvende det?

Bare det at reflektere et øjeblik over det spørgsmål, vil åbne for nogle etiske overvejelser i det fleste – omkring det at lede eller invitere et andet menneske?

Vi bevæges af hinanden

Du kan spørge dig selv, hvor mange gange du alene ved at lære et andet menneske at kende har ændret adfærd? Gør du i det tilfælde så ikke også noget, du ellers ikke ville have gjort, hvis ikke du havde mødt vedkommende?

Vi bevæges simpelthen kontinuerligt af hinanden. Måske lever vi en illusionen om at være frie i det?

Er vi så virkeligt det?

Hvordan bevæger jeg et menneske?

Der er mange forskellige måder at lede på.

For at nævne nogle af dem, så kan det være ved at: Invitere, instruere, forføre, lede, undervise, opdrage, spejle, idealisere, kontrollere, styre, coache, samtale, skabe konflikt, ændre kontekst, tage/tildele/udøve-magt , skabe fortællinger, begejstre, være eksempel, vise omsorg og medfølelse og evt. også at manipulere?

Det sidste ord har en negativ klang for de fleste. helt nøgternt betyder det “at være fiks på hånden” – f.eks. som en kiropraktor der med nogle håndgreb kan sætte knogler, led og sener “på plads” i en skulder.

I alm. forståelse betyder det noget i retning af: “At invitere mennesker på en sådan måde, at de ikke kan sige nej til invitationen, og heller ikke opdager, at de beslutninger og handlinger de gør, i høj grad er styret af måden, der inviteres på”.

Hver enkelt metode har sine fordele og ulemper. Ved sammen med andre at gå på opdagelse i dem erkender og bevidstgør vi, hvordan mennesker og ikke mindst os selv kan bevæges?

Etik og ledelse

En meget vigtig del af denne undersøgelse må være at iagttage hvordan vi leder uden at fratage mennesker autoritet over egen integritet? Dvs. sådan at vi ikke bringer deres evne til at passe på sig selv – også i mødet med os – i fare.

At det ikke er så enkelt endda, viser sig, hvis vi tager et blik på børneopdragelse? … og ikke at forglemme vores skoler?

Er det virkelig sådan, at vi som forældre på alle områder tillader børn at være autonome og have fuld autoritet over deres integritet?

F.eks. selv at kunne bestemme, hvordan de handler i deres egen opfattelse af, hvad der er nødvendigt eller ikke nødvendigt i en given situation?

Vel næppe?

At bevidstgøre hvordan jeg leder og ledes vil i samme åndedrag gøre det meget lettere at opdage, når nogen vil lede mig på en sådan måde, at jeg føler min integritet truet. Dermed kan jeg bevæge mig anderledes og kompetent, end hvis det skete ubevidst for mig.

At erkende, hvordan mennesker bevæges til at gøre noget i en ønsket retning, er simpelthen en kernekompetence. Ikke mindst hos mennesker, som lever af at gå i møder med andre mennesker.

Samtidig fælles undersøgelse

Jeg inviterer dig til helt konkret at se, afprøve og opdage eksempler, der kan gøre os bedre til at lede og bevæge andre mennesker.

Vel mødt til en spændende aften med foredrag på Mahamudrainstitut! (tilmelding se øverst)

Kærlig hilsen

Mads Jesper

…..

foredrag på Mahamudrainstitut

Foredrag på Mahamudrainstitut om “at være i et forhold”.

Onsdag den 27/10 2021

Hvad du ikke vil vide om parforholdet!

Kom til foredrag på Mahamudrainstitut og bliv inspireret og få et nyt blik på, hvordan “et parforhold” også kan betragtes?
Hvad er det, som gør, at der meget let kan gå rutiner og selvfølgelighed i det hele, når vi lever sammen i en “fast relation”?

Hvad sker der, når der kommer “en tredje til”?
Om det så er en baby eller at en partner f.eks. “har et sidespring”?

Foredraget giver på en sjov og uhøjtidelig måde anledning til refleksion , og inviterer til andre perspektiver end de gængse.

Det henvender sig til alle, som ønsker sig et forhold, har været i et, eller i øjeblikket lever i et. – Uanset hvilken “form” det så har?


Det vil også være relevant for enhver, som har erfaret utroskab, sidespring, og måske forundret sig over, hvad det var som skete?

Jeg er sikker på at mennesker, der professionelt møder “par” i samtale og terapi, vil have stor fornøjelse af denne måske noget anderledes måde at iagttage “et par på”.

Tilmelding med navn og antal deltagere på: jesperhejl@gmail.com

Betaling kontant ved ankomst eller på mobilepay 292176