intimiteten

Intimiteten imellem jer fremmes ikke af bedre 6

“Savner I intimiteten i jeres forhold?”
“Så kom til vores kursus i Tantra!”…

Internettet og SOME er fyldt med den slags invitationer.

Hvis I vil være mere intime med hinanden, så sker det IKKE igennem 6.

Handler intimiteten eller manglende intimitet da om 6?
ER der noget i de klassiske Tantras, der peger i den retning?
Nej.

Når den måde, mennesker relaterer med hinanden på, bliver gjort til et “forhold” – dvs et forBEhold, så ryger intimiteten.

“Vores egen univers”

Forhold/forbehold betyder kontrol. Det peger på ønsket om at styre ikke bare sig selv, men også “den anden” efter forventninger, ønsker, længsler og behov.

Vi anerkender ikke “bare” hinanden som vi nu engang løbende forandres og bevæges i et helt grundliggende uforudsigeligt univers. Vi søger at skabe “vores eget univers” og betinge hinandens- og fælles- adfærd igennem det.

I et forhold reduceres forskelligheden.

Vil du være “intim med mig, så tilpas dig mig og mine behov! Gør du det ikke, så kommer angsten. Den søger jeg at bekæmpe med kontrol. Jeg tilpasser mig. Jeg lukker og spænder min krop og mit sind, som var hver dag juleaften med hele familien, hvor alle skal følge traditionerne og helst gøre som om, at vi er “glade”.

Intimiteten anerkender det som bevæges og bevæger sig forskelligt

Intimitet kommer af “intimare”, som betyder “at tage ind”… At anerkende det, der er, som det er og gør. Det sker ikke ved hverken at “udholde”, “styre” eller “acceptere” men ved at SE alt det, jeg gør for at få os til at “passe til hinanden”.

Og ved du hvad?
Da vi mødtes, var det forskelligheden, der bragte os sammen!
Jo mere, du føles som “det samme som mig”, jo mindre kan jeg fornemme dig i mig…

“Jeg kan ikke mærke dig”.. siger hun måske?
“…Det er som om, du kun er interesseret i at få noget bestemt?”

Denne stræben efter at gøre tilpas, eller få nogen til at opfylde sin forestilling og ide? Denne ambition om at ville have noget helt bestemt ud af møderne med hinanden, kvæler al intimitet.

Freden, balance og formen søges i forstillingen om det kendte. Det kendte udtrykker både kontrol, forhold, forbehold og form. I det lever ingen kontakt til kærlighed, medfølelse og spontan impulsiv lyst.

Hvis du vil undersøge det som kan det være at vores praksisfællesskab om Cupisofi er noget for dig?

Previous Article
Next Article