Ja-hvordan

JA-hvordan? Integritet handler ikke om nej

Sig JA-hvordan? Det betyder: At bevæge sig integritet..

Jeg gik lattermild i seng i går aftes og vågnede her til morgen med et stort smil. Hold nu op hvor har jeg leet meget i de sidste 3 dage! Vi mødtes igen i en forlænget weekend i vores praksis-fællesskab som vi kalder for “cupisofi og elskovskunst”. Denne gang også med 5 “nye” som var med for 1. gang.

Hvordan blev det så SÅ sjovt denne gang? Ja vi ler altid gerne og meget sammen, og denne gang synes jeg virkelig, at det ind imellem stak af.

Hemmeligheden ligger i det lille ord: “JA!”

For nu efterhånden en del år siden, inviterede Karin og jeg mennesker til at undersøge det, vi kaldte for: “At sige nej”. Det var på mange måder en “uheldig” sætning.
Det vi peger på er:

At blive fuldstændig bevist opmærksom på, hvordan du og jeg bedst bevæger os i integritet!? Hvor som helst og når som helst, spontant, uden -tøven og -anstrengelse.

Det fik måske titlen: “Sig spontant nej!” – dengang – fordi det er så vigtigt impulsivt at kunne gå ud af et møde uden at skulle betinge hverken sig selv eller hinanden af “gode forklaringer” i den forbindelse!

Vi har igen og igen hørt, hvor stor en forandring det har gjort i menneskers liv, at de “har lært det” ved at komme på Mahamudrainstitut.

Det øver vi stadigvæk meget – og på mange forskellige konkrete og praktiske måder. Og det handler overhovedet ikke om at SIGE nej! Det ser jeg, at mennesker mestrer til fuldkommenhed.

De siger meget mere “nej” end “JA”..

Når politikere laver regler, så handler det gerne om at fortælle andre mennesker om, hvad der skal være forbudt, og hvad straffen er for ikke at overholde det! Politikere er vildt optaget af at sige nej! .. De siger også ofte “men”! “Men så skal vi også…” og det handler også gerne om at bremse med et indpakket “nej”.

JA-hvordan?

Jeg vil invitere dig til at se på, hvad det allervigtigste er for din evne til at bevæge dig i integritet i en omverden, som kontinuerligt forandrer sig?

Det er at møde mig og andre i “JA-hvordan?”

JA til at lære hele livet.
JA til at undersøge,
JA til at se – og opfinde nye muligheder!
JA til at trække vejret i ren luft, side sund mad.
JA til dejlige sanselige møder.
JA til at berøre, bevæge og føle sig bevæger og berørt.
JA til at møde mennesker som kan udvide min horisont.
JA til at øve og bevare min bevægelighed.
JA til at le og grine noget mere.
JA til lyst, søvn, hvile
JA til at mødes i bevidst opmærksom kontakt til kærlighed, medfølelse, frihed.
JA til at relatere og bevæge mig i integritet
JA til at passe på mig og dig
JA til at åbne mig for det smukke, skønne og sande
JA til at undre mig over denne forunderlige verden
JA til at sidde stille og iagttage
JA til at smile mere
Ja til at anerkende at jeg også kan være ked af det og sørgmodig..

JAJAJAJA…
Kan du fornemme, hvad det gør i dig bare at LÆSE om at sige JA!

At bevæge sig i integritet – betyder at se UD og tage ind!

Alt det jeg har listet op ovenfor handler om at bevæge mig i integritet.

Det betyder:

At åbne og se ud på alt det, jeg opfatter som værende “omkring” mig, og som i virkeligheden ER det, som kontinuerligt skaber mig på ny og på ny!

Når et lille barn siges at komme i “trodsalderen” og siger: “Nej jeg vil selv!”.. Så kommer det som en reaktion på forældrenes evige ønske om at udøve kontrol. Forældrene siger NEJ!..
Barnet vil JA-hvordan?… Nysgerrigt undersøge alt omkring sig!

Lærer nogen noget igennem et “nej”?
Ja!
De lærer: at lukke sig inde!
At sætte grænsehegn og afvise livet i al sin mangfoldighed. De lærer måske at blive små egoister, der ser sig selv, som det allervigtigste her i livet?!

Det vigtigste for mig er bare ikke “mig”, men at jeg kan relatere i integritet med alt det, som umiddelbart ikke opfattes som mig (og er hele grundlaget for, at jeg overhovedet lever) – på en sådan måde, at jeg både passer på mig, dig og det.

Det gør jeg nogle gange bedst ved at flytte mig spontant og impulsivt! ..
Ikke ved at “lukke”! – Det reducerer bevægelighed. Bevægeligheden er størst – hverken i det anspændte eller slappe – men når jeg spænder af: Dvs. bevæger mig ud fra midten!

Kan du sanse, hvor befriende JA føles?

Ja?
Kan du også se det?
Kan du sanse hvor befriende det føles at sige JA!?

Frem for at lukke dig ved at sige “nej ,nej”?

Erfar verden i et JA??… og hvordan så?
Et “JA-hvordan?”
Ja.. Jeg kan øge antallet af muligheder! Det kalder på at sige ja til at genopdage kreativitet. JA-hvordan betyder at anerkende det, som er. Og at undersøge hvordan jeg bevæger mig med det?

Det kan blive så sjovt at leve og bevæge os i integritet, at vi glemmer os selv i fryd…
Det er børn i øvrigt også gode til!

ZhuangZi forfatteren til bogen af samme navn, der gælder som et absolut hovedværk i Taoistisk Tantra siger så meget JA-hvordan! Jeg kan høre hans sprudlende latter når jeg læser i den…

Previous Article
Next Article