ikke behandle men møde

Tantra

Igennem livet?

De store religioner har alle det tilfælles, at de ser livet, som noget man skal IGENNEM for at komme til det egentlige – dvs resultatet eller belønningen. Om det så er et Paradis og/eller forløsning fra genfødslen.

Denne konstruktion er ganske smart i forhold til at invitere ind i angst og ambition. Og det er vigtigt, såfremt der skal udøves magt.

Du skal åbenbart igennem alt muligt?

Måden at tænke livet på præger vores samfund i alle sine afskygninger. Unge skal IGENNEM uddannelsen for at blive til noget. Vi skal igennem arbejdslivet for at kunne få en ordentlig pension. Virksomheder igennem strategiforløb og planer. Mennesker skal IGENNEM træning, for at nå deres mål. Igennem graviditeten for at føde et barn. Igennem terapiforløb for at “få det bedre”. Igennem behandlinger for at blive raske. Igennem forskellige trin i deres såkaldte spirituelle eller personlige udvikling for at nå. …

Ja der er annoncer for, at du kan komme igennem så og så mange “mindfullness” forløb for at blive “certificeret Mindfullness træner”. Eller for hvordan du bliver “mere kvinde” eller “mere mand”? Eller “mere rigtige af slagsen”.

“Jeg vil udvikle mig til at blive bedre til at leve i nuet”

Som en sagde til mig: “Jeg vil udvikle mig til at blive bedre til at leve i nuet!” … Hvem er det lige, som IKKE lever lige nu? Er det muligt at leve, uden at det sker nu?

Listen kan blive lang.

 Hele tiden på vej?

Liv leves på en måde, så mennesker hele tiden er “på vej” frem imod noget andet: En gevinst. Uden en belønning, formuleret som: “Hvad får jeg UD af det?”  – bliver det i dette tankesæt mindre interessant at fordybe sig i noget som helst.

Tantra i Mahamudrainstitut

I den tantra, som du finder i Mahamudrainstitut, er der intet at lære og intet at komme igennem.
Hemmeligheden i tantra er, at der absolut intet er at opnå. Du er det allerede! At virkeliggøre det egentlige væsen i dig er ikke noget, der kan tilstræbes. Det er alene et spørgsmål om den umiddelbare erkendelse. At opdage det. At se det.

Det hele ER der allerede. Kun du er der ikke. Du er på vej et andet sted hen….

Det er ikke et spørgsmål om at udvikle “en personlighed,” at opnå bestemte færdigheder eller modtage “hemmeligheder”, som pludselig kan blive dine, hvis der ellers betales for at få dem.

Slip den absurditet!

Lad al ydre søgen ophøre. Gør ikke dig selv til offer for egne fantasier og drømme. Slip al den absurditet!

Previous Article
Next Article