undervise i elskov

Undervise i elskov

Der er brug for mennesker som vil undervise i elskov, kontakt og kunsten at relatere.

Sex i ungdomslivet

For langt de fleste mennesker er mødet med sex på et eller andet tidspunkt i ungdomslivet på mange måder skelsættende. Det vil typisk være noget der ses frem til, og samtidig måske også noget der frygtes?

De fleste går ind i disse første møder med forestillinger hentet fra populærlitteratur, brevkasser og pornosidernes fremstilling af sex som underholdning og forbrug. I ungdomskulturen opstår der normer for “hvad man skal have prøvet”. Det bliver gjort “normalt” at man skal bruge sin krop eller på en eller anden måde stille sig til rådighed for hinandens lyster som en del af det at “være sammen”.

Sparsom eller ingen undervisning

Den seriøse undervisning der gives er sparsom og teoretisk. Nogle opsøger i voksenalderen en “sexolog” når der er gået kuk i potensen, de oplever “lystproblemer” eller blot ikke kan få det til at “fungere” seksuelt imellem sig i parforholdet. Sexologen kan give “hjemmeopgaver” med hjem, og komme med forslag til hvad der evt. kan ændres i klienternes praksis og accept af sig.

Hvor går man hen for at lære om elskovskunst?

Hvor går man hen, hvis man virkeligt vil lære at begå sig i elskovens kunst?
Hvor finder jeg et menneske som på en ordentlig og respektfuld måde, vil “lære” mig at tage kontakt til egen krop og lyst – ikke som en intellektuel øvelse – men konkret kropsligt?

Berøringsangst

Er det muligt, uden at der straks diskes op med fordomme om prostitution? Kan det virkeligt være rigtigt, at vi stadig har berøringsangst i mere end een forstand overfor, noget der er SÅ vigtigt for de fleste menneskers livskvalitet igennem hele livet? Også selvom mange i moden alder “vælger det fra” – simpelthen på grund af enten dårlige oplevelser eller en tilværelse som singler uden intim kontakt?

Tantramassage

Igennem de seneste 30-40 år er “tantramassage” blevet en mulighed for at erfare en anden måde at mødes i lyst og sanselighed på. Den overvejende del af det der tilbydes, fungerer som behandlinger med en klar professionel distance imellem en der lægger sig på briksen/lejet, og den der behandler.

Igennem en årrække har vi på Mahamudrainstitut formidlet en praksis, hvor sådanne møder i rammen af en  “professionel” tantramassage, bliver intime i den forstand, at det, der sker, ikke ses som en behandling, men et sted hvor to mennesker kan undersøge bevægelse, berøring, lyst, orgasme, hengivelse, sanselighed, og kærlighed –  i en klar ramme, der ledes.

I princippet kan det ses som en mulighed for at udforske elskov og kontakten til sig i det kropslige intime møde med en anden: Blive ledt ind i at se nye muligheder, slippe gamle mønstre og vaner eller i det hele taget opdage, at elskov kan være SÅ anderledes end det man troede.

At lede sådan et møde

Dette at lede et sådan møde, kan man ikke “bare”. Det fordrer en høj grad af integritet, klarhed og modenhed. Ingen skal lade sig “bruge” af nogen til “noget”, og f.eks. evnen til at kunne flytte sig ubesværet uden nogen grund eller forklaring, der kan betinge er meget vigtig.

Kan man undervise i elskov

På Mahamudrainstitut har vi uddannet en lang række mennesker, der helt eller delvist lever af at invitere til en tantramassage i et professionelt regi. I de senere år har vi udbudt et længere forløb hvor vi sammen undersøgte, om det er muligt at fungere som “elskovslærer”: Kan man undervise i elskov ?

3 årig systemisk uddannelse

Summen af vores erfaringer – også fra utallige samtaler og egne møder i rammen af en Mahamudra-tantramassage med mennesker i alle aldre, er modnet til, at vi løbende mødes i et praksis-fællesskab, vil kalder for: “Systemisk Cupisofi kommunikation og elskovskunst”.

Et fællesskab der giver et godt fundament for at kunne arbejde professionelt såvel kropsligt som igennem samtale med mennesker, der vil have (eller genopdage) kontakt til lyst, elskov, og intimitet som et alternativ til forbrugssamfundets model.

Videreuddannelse eller selvstændigt

Et selvstændigt alternativ eller for nogle måske en udvidelse til de mange udmærkede sexologi-uddannelser der findes?

Og handler det ikke om at ville være “professionel” i den henseende, så vil det er være med i sådan et fællesskab fuldstændigt forvandle og forandre den måde du møder dig selv i din seksualitet, dine relationer, i kærlighed, intimitet, bevidsthed og krop.

Den kaldes systemisk, idet den tager afsæt i en af de vigtigste hovedlinjer indenfor psykologi, sociologi, og erkendelses-videnskab i det hele taget: Systemteorien – der giver nogle epokegørende og helt anderledes betragtninger på hvordan “livet” fungerer og lever, end den traditionelle mekanistiske opfattelse.

Måske har du lyst til at undervise i elskov?

Måske vil du noget andet end forbrugs-sex?

Klik for oplysninger om fællesskabet her

Previous Article
Next Article