vil du elske

Vil du elske eller underholdes til kedsomhed?

Vil du elske eller underholdes? Det ene er overordentligt levende, det andet kedsommeligt passivt.

…..

Jeg deler en hemmelighed med forfatteren Svend Åge Madsen. Nemlig at være interesseret i så meget, at der altid er emner, der kalder på mig.

Det betyder, at jeg simpelthen aldrig er i situationer, hvor jeg ikke kan se muligheder. Det kommer også til udtryk ved, at jeg ikke deler livet op i arbejde, fritid og ferie og ikke kender til at “kede mig” bortset fra når jeg sætter mig passivt hen og lader mig “underholde”.

Det sidste kan jeg godt more mig over: At det, som skal underholde, måske inviterer til kedsomhed?

Jeg tænker, at det har noget med passivitet at gøre? Eller måske at udsætte mig for nogens ambition om, at “jeg skal have det sjovt?”

Det minder mig om, når jeg læser annoncer for Tantra-behandlinger, hvor ordlyden er noget i retning af:

“Trænger du også til slet intet at skulle gøre, men bare modtage nydelse og opmærksomhed!”

Det svarer lidt til de parforhold, hvor den ene tænder på at fede den anden op med mad. Han/eller hun skal overhovedet intet gøre. Bare holde op med at spænde i kæbemusklerne, så munden åbner op af sig selv, og der kan stoppes mere ind!

Møde naturen passivt?

Tænk hvis vi mødte naturen passivt? Eller i en ide om “bare at modtage nydelse og opmærksomhed”. For myggene ville det blive et festmåltid! Og sikke en opmærksomhed vi ville få!

At leve ser jeg som noget overordenligt aktivt. Som at være opmærksomt undersøgende og iagttagende på det, som bevæger sig: Det som er. De klassiske Tantras inviterer til igennem en sådan opmærksom medfølende praksis måske at kunne se: At jo mere vi forventer – f.eks. om nydelse – jo mindre ses.

Ingen kan forvente noget ukendt?
Hvad skulle det da være?

Netop!
Det aner jeg ikke…

Naturen er ALTID anderledes. Ja ALTID!

Teknologi?

Det er det, som adskiller naturen fra teknologi: Naturen forandrer sig kontinuerligt af sig selv.
Teknologi konstrueres til at dække et kendt behov, eller for at skabe det.

… Og et er sikkert, et stykke teknologi skal ikke forandre sig af sig selv! Det ville vi blive ret bekymrede for. Eller med det samme klage over.

Det forholder sig på samme måde med koncepter.

Når det samme koncept tilbydes og præsenteres for bare 3. gang, så spørger jeg mig om, hvorvidt det overhovedet kan have noget med naturen, livet og det levende at gøre? Med praksis? … Med at lære og opdage? Med at være menneske?

Ja nok ikke meget!

Er det ikke som Mac Donalds? Det er der heller ikke meget liv i. Det skal også være kendt.
No Surprise! Intet som er svært – Ren underholdning! Og uden egentlig næring. Fedt, Salt og sukker. Mere unuanceret kan vi dårligt skelne! Mere kedsommeligt kan det ikke blive.

Hvad skal vi så Jesper?
Intet!..

Der er ikke noget du skal!
Det er hele pointen.

VIL DU ELSKE?…

Ingen kan elske, når de skal.
At elske kommer af at se, at alt er nyt.. og bliver ved med at være det!
Og hvis du ikke mener at kunne det, tænk så hvor meget, der er at undersøge! 😉 <3

Der er altid plads til en til i vores praksis fællesskab.
Ja vi mødes og elsker!…Det gør vi også..

Previous Article
Next Article