Jeg rører da ved dig

Aktivitet og ikke passivitet

En Mahamudra tantra massage adskiller sig fra de fleste andre massager ved at invitere ind i aktivitet frem for passivitet.

At sanse er at bevæge sig

Hvis jeg beder et menneske om at “mærke kvaliteten” på et stykke stof, vil de fleste tage det i hænderne og afspændt lade det gilde igennem fingrene. De vil sanse det – og det sker igennem aktivitet.

Jeg kunne i stedet vælge at sige til den samme person: “Nu skal jeg vise dig kvaliteten af dette stof!” og så føre stoffet over deres hånd, imens de forholder sig passivt “modtagende”.

Det står enhver frit for selv at undersøge forskellen, og jeg tænker, at de fleste allerede har erfaret hvilken enorm forskel, der vil være på sanseligheden i de to forskellige situationer?

Jeg kan give “en ting” – At sanse er aktivitet i bevægelse.

Når jeg mødes med nogen i en Mahamudra tantra massage, benytter jeg gerne denne metafor.

Hvis jeg har en ambition om at “modtage” noget, som “gives” til mig, så er det kun muligt, hvis det, der gives, ses som en “ting”: Jeg giver dig “noget”, og når du har “fået det”, har jeg det ikke mere.

Sådan fungerer det ikke med bevægelse eller sansning. Jeg kan ikke give dig nogen af delene. Vi kan mødes i bevægelse og invitere os til at sanse sammen.

Kysser jeg dig, “får” du ikke et kys. JEG kysser mig i mødet med dig, og møder du det med at kysse, mødes VI i “at kysse hinanden”.

Tilsvarende kan jeg heller ikke “give” nogen en tantra massage – lige så lidt som jeg kan give nogen en dans. Vi kan mødes i den. Bevæge os sammen.

Ikke forbrug men undersøgelse

Dette fordrer naturligvis en kompetence i denne bevægelse. Ja i virkeligheden en kompetence i at sanse. Vi sanser ikke “bare” men udvikler fra vi er børn af – hvis vi ellers bringes i kontakt med mange forskellige møder – en stadig finere evne til at skelne igennem vores sansning.

En læring der stopper, i det øjeblik vi reducerer vores bevægelighed igen ved bl.a. at blive til modtagere og forbrugere af “underholdning”. Vi passiviseres. Aktivitet begrænses til at “tage imod”.

Vække lyst til bevægelse – igen.

Den tantra, vi inviterer til på Mahamudrainstitut, handler om at vække både lyst og evne til at bevæge sig igen. Lysten til at udvide sin sanselighed, og det kan KUN ske igennem egen aktivitet:

Ved at række ud og “sanse kvaliteten af stoffet – lade det gilde langsomt igennem sin afspændte hånd” indtil selv den mindste maske, forhøjning og fordybning i vævningen sender stød af velvære igennem hele kroppen.

Det kan ingen forære dig eller “guide” dig til. Det findes ikke på tilbud eller til halv pris nogen sinde. Det er hinsides enhver studehandel.

Et rum hvor vi kan mødes

Derfor åbner en Mahamudra tantra massage et rum, hvor vi kan mødes i gensidig bevægelse og kontakt. Der er ingen “gave”, som stilles imellem – ingen ydelse eller vare.

Hvordan lærer jeg godt?

Måske allerbedst ved at bevæge mig med et menneske jeg kan spejle? Et menneske, der selv har forfinet sin bevægelses-kompetence og evne til at skelne, og som har lyst til at bevæge sig tæt sammen med mig – og jeg med hende/ham.

Det fungerer, som når vi danser. INGEN kan undersøge det “at danse” ved at være passiv. Det går kun ved at bevæge sig med … Opmærksomt, bevidst, og i sansende aktivitet.

At bevæge sig ER at sanse.

 

Tantra massage århus

Cupisofi og elskovskunst

 

Previous Article
Next Article