samtale

Samtale med kroppen- Mahamudra tantra massage

En Mahamudra tantra massage fungerer som en samtale. Ikke med ord men med kroppen – lige bortset fra den indledende snak. Dette adskiller den måske fra den overvejende del af den tantra massage praksis der både undervises i, og man kan komme til alene?

Dialog, læring og indsigt

For mig har det “at lære noget” altid været forbundet med “at gå i dialog”. Læring vil jeg beskrive som “indsigt” dvs. at se og sanse.

Denne dialog er for mig nødvendig, om jeg vil bevæge mig kompetent med en hund, en hest, et stykke træ, planter, eller intellektuelle spørgsmål. Jeg lærer af  hesten, af hunden og af træet, ved at interagere med dem.

Læser jeg en bog eller en artikel, “låner” jeg for en stund intellektet hos den, som har skrevet den, og undersøger hvordan verden ser ud i det perspektiv.

Derfor finder jeg også “mesterlæren” så nyttig, hvis det vel at mærke er en mester, som ønsker at gå i dialog med mig.

Med “dialog” mener jeg ikke “diskussion”. De to forveksles ganske ofte. Man kan ikke diskutere med en hest! Men man kan bevæge sig sammen om noget “fælles”. Dialog fungerer som at undersøge noget sammen.

Ordet “dia-log” henviser til det græske “logos”, som jeg vil oversætte til “at se sammenhænge”.
Præfikset “dia” betyder “igennem” (to). Dialoger behøver således ikke at begrænse sig til at være en samtale med ord.

At danse sammen vil f.eks. – når det føles rart – fungere dialogisk: Vi interagerer med (hinanden) – som i en samtale.

Det er en stor misforståelse i vores samfund, at man kan lære noget blot ved at læse. Jeg kan måske lade mig informere, og læringen opstår i min optik først, når jeg kan handle.

Hvad har alt dette med en Mahamudra tantra massage at gøre?

Da jeg første gang selv mødte en tantramassage var det i den så velkendte ramme, at jeg skulle lægge mig passivt modtagende hen på lejet, og lade hende som ville “give” mig en massage, berøre mig. Jeg måtte ikke aktivt på eget initiativ berøre hende.

Ideen bag det, var noget i retning af “at lære mig at nyde”…”uden at jeg skulle yde”.

Sjovt nok er denne ide temmelig udbredt.

For mig kommer al nydelse igennem opmærksom bevægelse. Spiser jeg et stykke chokolade, lader jeg mine læber, tunge, tænder og næse danse med den bitre-søde smag.

Det er særdeles aktivt!

Vil jeg sanse kvaliteten af et stykke stof, lader jeg ikke en anden stryge stoffet hen over min krop, men griber det og bevæger mine fingre afspændte igennem det for at øge kontakten og sanseligheden i mig.

Det vil ingen nydelse være for mig, hvis nogen hælder en øl ind i min mund og beder mig om “bare at lade den løbe ned”. At drikke en øl, bliver for mig at se, dufte, lytte, og lade den liflige drik cirkulere i min mund, inden jeg synker den.

Det er baggrunden for at vi på Mahamudrainstitut inviterer til at se tantra massage fra et andet perspektiv end det at “give” og “modtage”.

En kropslig samtale – vi mødes i.

En Mahamudra tantra massage fungerer dialogisk. Som at “lære” at danse en dans, jeg ikke kender. Både i kraft af at mødet imellem os lige i dette øjeblik er fuldstændigt unikt, og naturligvis også som en følge af at denne måde at bevæge sig med hinanden på, som vi inviterer til på instituttet, er ny for langt de fleste.

Man KAN ikke “give” en dialog eller samtale til nogen. Den må man invitere til. Det er lige så skørt som at ville “give” nogen en orgasme. Jeg kan KUN selv orgasme… og vi kan måske mødes i en dans, som inviterer os ind i den bevægelse – som det er at orgasme?

At mødes i en Mahamudra tantra massage handler således om at undersøge en kropslig samtale – uden ord – der inviterer ind i kontakt til lyst, hengivelse, kærlighed og stor sanselighed.

Let at flytte sig i både et ja og et nej når jeg bevæger mig.

I virkeligheden er denne samtidige bevægelse også den bedste måde, hvorpå vi begge impulsivt  kan flytte os for noget, der ikke føles rart. Hvis nogen under en dans træder mig over tæerne, flytter jeg den øjeblikkeligt. Jeg “fryser” ikke, idet jeg jo allerede bevæger mig!

En ramme, hvor jeg forventes at ligge nærmest frossen – eller i det mindste ligge stille – i udgangspunktet, bliver det meget vanskeligere at flytte sig impulsivt – f.eks. i et “nej”.

…..Og hvem er så uhøflig at han/hun siger “nej” til noget, der gives som en “gave”?

At undersøge andre måder at bevæge sig på

En Mahamudra tantra massage er for ham eller hende, der vil undersøge en anden måde at bevæge sig i elskoven på. Ja – det er en underdrivelse at skrive, at det at opdage hvor smuk og sanselig en sådan kropslig samtale kan være, åbner en dør, de færreste vil lukke igen.

Det bevæger simpelthen hele vores måde at være i verden på .

 

tantra massage til kvinder

tantra massage til mænd

Previous Article
Next Article