Alibi for lyst

Når der skal være et alibi for lyst

At have kontakt til lyst ser jeg som noget af det allervigtigste i forhold til at leve et sundt liv.

Jeg ser mennesker, efter flere – nogle gange mange – år, få en fornyet livskraft når de genopdager enkeltheden i at elske med hinanden, sanseligheden i kroppen, nærhed og omsorg i den fysiske kontakt hud imod hud og ikke mindst modet til at stå ved sig selv som et seksuelt væsen.

Jeg møder mennesker, der savner noget så simpelt som omsorgsfuld berøring, der ikke har nogen “dagsorden” men simpelthen sker i nydelse og af lyst.

Det er for mig nærmest smerteligt forunderligt, hvordan kvinder og mænd lader moral, norm og 1000 forbehold, berøve sig noget af det smukkeste, der findes.

Kærlighed kan ikke have nogen “grund”. Det ord benytter vi om det, der er “hinsides betingelse”.
Det er også baggrunden for at vi på Mahamudrainstitut inviterer til at slippe alle disse forhindringer, som stiller sig i vejen for at udfolde sit liv i lyst.

Mure, grænser og betingelser

Mure der bygges op i sind og krop. “Grænser” der kamufleres som “værdier” og i virkeligheden ganske ofte er et ekko fra 100 generationer af præster, fædre og mødre, der endnu står og peger med rystende fingre og siger :“Skam dig!” – “Tag dig sammen!” – “Opfør dig ordentligt!”.

Kontakt til lyst er blevet forvekslet med “det, der er lyst til”. Den sex, som de fleste møder som unge, foregår netop i den forveksling. “Hvad har du lyst til?” – “Hvad tænder du på?” – “Hvad synes du, der er frækt?”.

Denne betingelse: “At man skal være fræk og tænde (på) hinanden” – er måske den mest ødelæggende af dem alle for at møde lysten i frihed og kærlighed?

Når historier forsvinder

Vi glædes over, når unge tidligt får øje på, at der findes en helt anden måde at være sammen på. At sex kan afløses af elskov – og at det netop intet har at gøre med en eller anden historie som skal være “imellem os”, men opstår hvor ALLE historier, der kunne stilles imellem os, forsvinder. Lige der opstår “kontakt”.

Det er magisk og forvandlende ud over al forstand.

Det er ingen sygdom – ingen fejl

Vi tilbyder ingen behandling for noget som helst. Det er ikke nogen sygdom at stivne under tyngden af skyld, skam og blufærdighed.
Det er ikke en fejl, hvis krop og intellekt har sagt nej til at blive “brugt” som statist i en eller andens forestilling om “fræk sex”.

Vi inviterer til at se:

At hvor jeg bevæger mig frit, er det legende let at flytte sig væk fra og hen imod uden behov for at begrunde noget som helst.

“Ja´er” og “nej´er” der før skulle overvejes grundigt med for og imod – erstattes af impulsiv bevægelse.

At livet fungerer som at danse, og ingen danser ved sine fulde fem ville forklare, hvorfor han/hun nu tager dette skridt eller et andet – uden fuldstændigt at ryge ud af dansen.

Jeg tænker, at det kan være så meget lettere at søge en “behandling” eller en “terapi” som et alibi for at genopdage sin sanselighed og lyst?
… Og det kan blive mere af det samme.

Du behøver altså ingen grund til at være sprællevende og lystfyldt sanselig!

Intet alibi for lyst
Det ER din natur.
Se at få øje på det igen 😉

Previous Article
Next Article