at erfare hinsides erfaring

At erfare hinsides erfaring

Når jeg igen og igen peger på at erfare uden at gøre det, som erfares, til “en erfaring”, så synes det for mange svært at forstå?

At erfare er ganske enkelt noget andet end ord og beskrivelser (tanker).

At sanse?

Hvis du har sanset noget – omend det så kun er vand, så ved du, hvad det “er”. Og at forklare det for en, som aldrig har sanset det, så vedkommende “forstår” det, er ikke muligt. Det “at sanse” er noget, der er fuldstændigt hinsides ord. Dette forhold gælder også, hvis du forsøger at “genkalde dig” det, som du erfarede.

Orden?

Når vi prøver at få den “orden”, som vi mener at universet fungerer efter, til at passe ind i et system, som ord kan skabe, bliver livet problematisk. Det virker simpelthen ikke.

Den orden, der skabes igennem sprog og brugen af logik, styres af de regler og den grammatik, som sproget og logikken følger. Den er relativt enkel i modsætning til et komplekst univers.

At skabe meningen med livet igennem ord?

Når nogen forsøger at “skabe en mening i livet”, betyder det at vedkommende behandler den virkelige verden, som om den består af en samling ord. Ord fungerer som symboler, der formes af bogstaver. Levende organismer og universets strukturer som f.eks. mennesker, træer, blomster, klipper, floder og galakser er hverken symboler eller tegn.

Previous Article
Next Article