Hvad skal tantra bruges til?

Der er absolut intet at bruge tantra til!

Mennesker er optagede af at ville bruge livet til noget. Den fortælling er blevet en af de mest fortalte. De kan stå op om morgenen og stille sig selv spørgsmålet: “Hvad skal jeg bruge denne weekend på?” eller i ramme alvor tale om vigtigheden af at have et netværk, som man kan benytte.

Hvis nogen siger, at de f.eks. gerne vil lære tantramassage for at “kunne bruge det i sin personlige udvikling”, må jeg skuffe med, at det ikke kan lade sig gøre. Det kan godt være at vedkommende vil “bruge” noget efter et seminar i Mahamudrainstitut, og med tantra har det så intet mere at gøre.

Vil en intention om at bruge ikke betinge?

Enhver “brug” vil betinge. Hvor der er kontakt til kærlighed vil der ingen brug være, ingen hensigt, intet mål, intet at opnå, ingen steder at komme hen, ingen “vej”, intet at “give” eller “modtage”, og end ikke længere “nogen”, som kan kan gøre noget af alt dette.

Samfundet vil bruge

At erkende dette, bryder helt grundliggende med den måde, som der i samfundet kommunikeres på om stort set alt på:
Mennesker skal der være “brug for”. Uddannelser skal bruges – ellers anses de for at være værdiløse. Der opfindes en “nytte” af alt, hvad der gøres, som ligger udenfor det, der gøres, imens det gøres.

Prøv at iagttage det!

Nytten beskrives som “noget andet”. En gevinst, et mål eller en ambition der, såfremt der løbes efter den, bærer en kraftfuld invitation til lidelse i sig.
Tantra – bevidsthed, lyst eller kærlighed – rummer en invitation ind i frihed. Hvor den beskrives som noget, der skal bringe “nogen” et sted hen, vil den blot erstatte et fængsel med et andet.

Hvad skal tantra bruges til? … Intet

Previous Article
Next Article