at slikke

At slikke i en tantra massage?

Jeg husker for nogle år siden, hvordan en stort set altid vredladen mand, fandt det vederstyggeligt at vi på Mahamudrainstitut også inviterede til at slikke.

Nu har vi alle dage set en møde i en Mahamudra Tantra massage som et møde i elskov. Som at erfare en helt anden måde at mødes på, berøre, berøres og blive bevæget på, end det som måske hidtil er erkendt?

At undersøge at elske

Hvor nogen tilbyder “tantramassage” som en behandlingsform, beskriver vi det at undersøge tantra massagens kunst, som at udvide bevidsthed og opmærksomhed på, hvordan vi møder hinanden i “Metta” .. ( Det oversættes gerne til: Venlig kærlighed) .. og øge vores bevægelseskompetence og indsigt i kroppens måder at sanse og bevæge sig på.

Kort sagt undersøger vi i vores praksis-fællesskab det at elske med hinanden – i alle sine uendelige nuancer i krop og sind.

Som det allerførste og helt gennemgående tema, så handler det om at kunne bevæge sig i integritet. Til det hører at vi alle , når vi mødes, er opmærksomme på hinandens mulighed for at passe på sig selv.

At passe på mig, betyder ikke kun at søge for at jeg føler mig tryg og sikker. Min integritet afhænger også af, hvordan du kan passe på dig i mødet med mig?

De færreste mennesker føler sig godt tilpas, hvis det efter et møde går op for dem, at den, de mødtes med, ikke kunne flytte sig eller sig nej.

Som at mødes i kærlig samtale

På den måde svarer vores undersøgelse af det kropslige møde i elskov, til at undersøge et møde i kærlig samtale.

Det er indlysende, at ingen samtaler er ens. Vi vil aldrig finde på at samtale efter en fast form, som vi gentager med hvert nyt menneske vi møder.

På samme måde er det med møder i en Mahamudra tantra massage. Den har ingen fast form. Den praktiserende tilegner sig mange forskellige nuancerede måder at måde sig selv og den anden på i sanselig berøring, bevægelse og invitationer i lyst.

Lige som vi kan undersøge og øve os i at spørge og lytte på forskellige måder i reflekterende samtaler. På samme måde kan vi undersøge og øve os i at invitere til kropsligt reflekterende sanselige møder i elskov.

At slikke i elskoven

Nogle af disse mange måder kan også kaldes for “kunsten at møde med læber og mund…” altså: Også at slikke” som en mulighed

Det er lysende klart, at det naturligvis – som med alt andet – må ske som små invitationer, som anerkendes. Ingen bryder sig f.eks. om uden videre at blive kysset på munden.

Selv et italiensk kys på hånden, vil foregår med sådan en tydelighed, at den som kysses kan flytte sin hånd inden den berøres af læber. Og der er jeg tilbage til vigtigheden af at mødes i integritet, som en kvalitet i møden vi bevæger og møder hinanden på!

Nogen bryder sig decideret ikke om at kysse. Andre elsker det. Mange forbeholder det til kun at være for den særligt udvalgte. Vi kan have forskellige opfattelser af det. Og der er virkelig mange måder at kysse på. Vatsyayana Mallanaga som skrev Kama Sutra – beskriver det udførligt.

Et er at kysse. Vi kan også slikke og sutte blidt – eller “tage hinanden ind”, hvis gensidigheden til at slikke opstår?

Slik mere! ..

cupisofi og elskovskunst … at undersøge kunsten at elske i rammen af en Mahamudra tantra massage

Previous Article
Next Article