Den tydelige Mand

Tantra moral

Det er interessant for mig at iagttage, hvorledes det, som kunne være fritsættende for både mænd og kvinder i stedet udvikler sig til en ny moral – en “tantra-moral” – og til at beherske forskellige teknikker og ritualer.

Det væsentlige ved polaritet?

Ind imellem tales der i forbindelse med “tantra” om “polaritet”, som et udtryk for modsætninger imellem det kvindelige og mandige, det feminine og maskuline? “Polaritet” bringes på den måde hyppigt ind i fortællinger om “tantriske parforhold”. Derved gives en invitation til at “det mandlige” skal have en bestemt form, og “det kvindelige” en anden, frem for at pege på hvordan livet lever i bevægelse.

En sådan beskrivelse gør at det væsentlige mistes.

Ordet “Polaritet” benyttes til at BESKRIVE bevægelse. Omkrig “polerne” drejer jorden sig – og imellem polerne i et batteri, der på ingen måde er modsætningsfyldte, muliggøres bevægelse såfremt de befinder sig i det rigtige miljø (i en syre f.eks).

Sex som kvinder kan lide?

Jeg oplever også igennem mine samtaler, at når “Tantra” kommer på tale i parforhold, så handler det ikke så sjældent om at finde en måde at have sex på, som kvinden kan lide.

Manden ønsker f.eks. at lære nogle “nye teknikker”, således at han kan tilfredsstille hende bedre i sengen. Ja måske er ønsket gensidigt.
Bag dette kan der ligge et fælles projekt om at “få noget mere lyst” eller “finde hinanden igen”. Midlet er i dette tilfælde sex, måske fordi oplevelsen af manglende eller dårlig sex skaber både aggression og frustration?

Forudsigelig sex?

Den dårlige sex opstår som en følge af forudsigelighed, og med den kommer kedsomheden og ulysten.
Det fungerer i princippet på samme måde, som at det er meget svært at blive ved med at le af den samme vittighed, selv når den fortælles med variationer: “Jeg kender pointen, og overraskes ikke længere”.

Måske har vejen til, at det nu skal være “tantra-sex” gået over andre “former for sex”? Der er blevet lejet lidt med SM, Bondage, eller bare med “frækt undertøj”. Sex er blevet til en event a´la “nu skal vi rigtigt hygge os”.

Det styrede tantra-møde

Når “tantra” på den måde gøres til noget, der har en bestemt form, inviteres der ind i det forudsigelige. Mødet fyldes med kontrol og styring, hvor ambition, forfængelighed og stærke (gerne let sentimentale) “tantra”-fortællinger fortrænger det impulsive.

Billederne til denne illusion hentes fra den (i vesten) typiske “kvindelige” spiritualitet: Historier om Chakraer, Energi-udveksling, Aura læsning, Healing etc. Manden følger med – bevidst eller ubevidst – måske med håbet om, at det vil give noget bedre eller mere sex og muligvis bringe parforholdet i bedre harmoni?

Verdens bedste scoretrick?

Den kloge singlemand indser, at det at kunne give en “tantra-massage” kan blive til verdens bedste scoretrick. Han må pakke det ind så det handler om at “behandle” for ikke at glide i den historie, “at han kun er ude på at komme i trusserne på kvinder”?

En villig robotarm

Villigt stiller han måske op som kærlig robotarm og giver 15 minutters OM efter recept til kvinder, som kan bestille ham over internettet. Han glædes over sig selv og sine evner til at tilfredsstille de følsomme Yonier, og opdager ikke at opskriften er lavet for at sikre den størst mulige kontrol og forudsigelighed for de kvinder, som han mødes med.

Konditioneres til at være ufarlig

I det ene tempel efter det andet accepterer han, at adgangen til den frie elskov først finder sted, når han har bestået eksamen i både “kontinens”, de rigtige positurer, ritualer og teknikker.  Dermed er han blevet helt “ufarlig”.

Endog historien om, at han er den, som “tjener” hende, ædes råt undervejs i denne spirituelt funderede mentale kastraktion.
I tantra-massagen – hvis han har “lært “den – overdøver projektets karakter lysten.

Lyst i det usikre

Kontakten til Lyst og kærlighed ligger imidlertid IKKE i det sikre og og trygge, forstået som det, der gøres forudsigeligt.

Livet er hinsides kontrol. Det lever sig selv, for sig selv, af sig selv. Livet lever i PULS eller IMPULS. Det “lever bare”.

Den kontrollerede og kontrollerende kvinde

For et intellekt, som vil være i kontrol, virker denne impuls “uordentlig” og angstskabende. Derfor efterspørger mange kvinder – (som i dag lever et ekstremt kontrolleret liv ) – stor tryghed. En tryghed som skal komme “udefra” i stedet for at opstå impulsivt “indefra” igennem en kompetent evne til at give et kropsligt NEJ.

Mahamudra tantra og det uforudsigelige

I Mahamudra tantra inviteres der til et erfare og genopdage denne naturlige kompetence.

Det maskuline (og det feminine) udtrykker noget fuldstændigt uforudsigeligt. Det kan IKKE rummes i en fortælling  (heller ikke i denne).

Den farlige mand

Tænk på tyren der står på marken! Han er farlig. Også når han tydeligvis står fredeligt og tygger drøv ovre i skyggen, imens køerne græsser i den anden ende. Når han venligt smyger sin mule op imod din arm i et hyggeligt møde, skal du ikke underkende hans uforudsigelighed. Med et slag med sin pandebrask imod din krop, kan han slå dig ihjel.

Se på en løve, en hanelefant, ja et hvilket som helst han-dyr! Lige så legende og blidt han kan omgås sine unger og hunner, lige så respektindgydende vil han kunne være.

Den tydelige mand

Det, som kendetegner disse eksempler, er, at det er meget klart at aflæse, når det sker. Han er tydelig, og det er DET, som gør, at han på en gang kan udstråle tryghed og farlighed uden på nogen måde at være forudsigelig eller beregnelig.

Denne tydelighed er tæt knyttet til, at der er et meget stort “rum” for bevægelse i ham. Fra det helt blide til det meget kraftfulde, fra det afspændte til høj spænding. Fra det ubevægelige til det dynamiske og vilde. Fra det uendeligt langsomme til det hurtige.

Når han vil elske, er hunnen ikke i tvivl. Og den tydelighed tiltrækker hende.

Det handler ikke om en historie – heller ikke om denne

At tage kontakt til det “maskuline” handler IKKE om at identificere sig med en historie om en eller anden form som “den ene pol” måtte have, men om at genopdage den naturlige impuls, der opstår af sig selv i “Ur-Hannen”.

Forfængeligheds maskulinitet

Den HAN findes ikke som en markedsført forfængeligheds maskulinitet, hvor det frem for alt handler om at have svulmende superhelte muskler eller kunne udholde et marathon. Han har intet at gøre med den “Mars”-mand som skildres i bogen om “Venus og Mars”, der med stor succes blev skrevet af en husholdningssvampe- og forsikringssælger fra Australien.

Mødet med det kvindelige

Han er lige så forskellig, som der er fingeraftryk i verden, og genopdagelsen sker ved at mødes med det kvindelige og udforske og fordybe sig i dette bevægelige rum, hvor det hele tiden er snublende let at skabe en ny “form”. Ikke mindst på baggrund af af sådanne møde altid vil foregår i en ramme, som inviterer.

Ingen vej, men at genopdage

Hvis du fordyber dig i Mahamudra tantra, så vil du opdage, at der ikke findes en hverken hurtig eller langsom “vej” til at lære tantra.

Det handler om at opdage noget i sig:

At få øjnene op for sine automatiseringer og erkende at bag dem, åbner der sig en frihed, der ligger hinsides beskrivelse. Ikke en frihed som handler om: at “nu gør jeg lige, hvad jeg har lyst til!”

Det vil bare være dumt!

Men den frihed som kommer naturligt, når vi finder tilbage eller ind til kernen. Det naturlige i os. Den tydelige mand – den farlige mand –  den naturlige mand (og kvinde).

Mod

Det kan intet intellekt gøre. Kontrol slippes ikke igennem kontrol. “Grænser” løsnes ikke over grænser. Det sker, hvor bevægelse sætter ind i stedet for form.
Kræver det mod? … Ja.

 

Previous Article
Next Article