elskoven

Elskoven er vigtig for din sundhed

Elskoven er vigtig for din sundhed. Omend det synes at være et område, der mærkværdigvis ikke tiltrækker sig den helt store opmærksomhed forskningsmæssigt, så tyder alt på, at et regelmæssigt og godt seksualliv er vigtigt for det sunde liv.

Vigtige hormoner

Afgrænsede studier viser f.eks. at produktionen af Immunoglobulin A der sættes i forbindelse med vores modstandskraft overfor infektioner, påvirkes væsentligt af, hvor ofte vi har sex.

Oxytocin og dopamin – hormoner som produceres og indvirker på vores følelsesliv i forbindelse med intim kontakt, tilskrives ligeledes en lang række nyttige virkninger for vores helbred.

Jeg tænker at vores krop og sind ubevidst “ved” dette, og at en meget væsentlig del af vores drift knytter sig til at holde sig sund, rask og levende?

Vi søger fællesskaber og berøring

Vi søger fællesskaber, længes efter kropskontakt og sex. Berøring er livsnødvendig for børn især. For voksne mindre erkendt og sikkert fuldstændigt på samme måde?

Det store spørgsmål bliver så HVORDAN?

Der er i min optik SÅ megen dårlig sex til i verden. “Brugs-sex” eller “Forbrugs-sex”, “Vane-sex” , “Bytte-sex” .. Ja, jeg kan opfinde mange navne for det.

Måske er det ikke “sex”, vi søger, men “ elskoven ”? Forskellen på de to er for mig markant. Sex beskriver en aktivitet. Elskoven beskriver hvordan vi mødes bevidst i opmærksom anerkendelse?

At nyde elskoven og bo alene ?

Med en støt voksende andel af befolkningen der bor alene, mange par der taler om vanskeligheden ved at opretholde regelmæssig og lysten elskov og nærvær – på trods af en tilsvarende stigning i sexologer, der giver hjemmeopgaver og øvelser for – er det måske på tide at få øje på andre måder at mødes i elskoven på, end det man traditionelt forestiller sig og slæber med i bagagen fra kirke, skole, forældre og kultur?

På Mahamudrainstitut har vi nu igennem mange år inviteret mennesker til at undersøge, hvor enkelt det kan være med elskov, lyst, hengivelse og intimitet uden at knytte det op på at skulle binde hinanden ind i en “form” med forventninger, historier og krav.

En skole for elskovskunst?

Jeg kunne kalde vores sted for en “skole for elskovskunst”, og det rækker meget videre end det. Møderne i kontakt og berøring fungerer som et rum, hvor vi kan få øje på hvordan vi i det hele taget bevæger os i livet og relaterer til alt omkring os.

Se hvordan bestemte overbevisninger og fortællinger om os selv og andre gang på gang stikker en kæp i hjulet på et frit og bevægeligt, afspændt liv, og i stedet inviterer ind i angst, lukkethed, spænding og frustration.

Som i alt andet her i livet er elskov noget man ikke bare “kan”, men skal lære. Desværre overlades den så vigtige del af livet, til børn og unges eget “fumleri” efter “try and error” modellen.

Elskovens kunst

De færreste er så heldige at møde rollemodeller, som i modenhed har fordybet sig i kunsten at elske, og der opleve en mulighed for at spejle sig på en tryg måde.

Nogle finder det amoralsk, hvad vi gør. De har nu meget sjældent selv været her.

Langt de fleste, som deltager her for at fordybe sig sammen med de andre deltagere i de trygge rammer, vi inviterer ind i, åbner en dør, de ikke vil lukke igen. Det er uanset om de mødes med os i Mahamudra tantra massager, bliver optaget på et af vores studieforløb eller starter på en retreat hos os.

Naturligt, enkelt og ganske befriende

For de flestes vedkommende er overraskelsen over, både hvor enkelt det føles, hvor naturligt det opleves, og ikke mindst hvor fint og klart det er at undersøge sig selv i kontakt, intimitet og lyst på Mahamudrainstitut – stor.

Ja ikke bare det – den befriende følelse, der skabes, bliver overvældende og kommer naturligvis til at stå i kontrast til et liv præget af præstation og angst.

 

Ring eller skriv og hør nærmere om vores introduktions-retreats: Bevægelse og bevidsthed – introduktion til Mahamudra tantra massage

Previous Article
Next Article