healinger

Healinger og underholdning

Healinger og underholdning er overskrifter på lukrative trends i samfundet.. måske på grund af deres evne til at forføre? Og har de med tantra at gøre?

Lad mig fjerne din lidelse!

Løfter om at fjerne menneskers lidelse synes at have været grundlaget for mange forskellige forretninger igennem tiden?

Her ser jeg ikke megen forskel på medicinal-virksomhedernes forretningsstrategier, religiøse organisationer af nærmest enhver art og nyere såkaldt alternative behandlings-tilbud.

For omkring 175 år siden var problemet så stort, at der rundt omkring i verden blev formuleret “kvaksalverlove” for at forhindre det værste bedrag ved at forlange dokumenteret evidens for deciderede behandlinger eller produkters virkning. Love som endnu findes, og som nok ikke håndhæves særligt strengt?

Healinger, penge og prestige

Der er med andre ord både penge og prestige at hente i menneskers lidelse. Når jeg tænker på trenden med at have sin personlige psykoterapeut og psykolog, der startede i USA i mellemkrigsårene, og siden mere eller mindre har bredt sig til den vestlige verden – ser jeg samme mønster.  Herhjemme boomer antallet af kurser og uddannelser af psykoterapeuter af snart enhver art.

Jeg tænker, at det måske lige så meget er et udtryk for at mange ønsker sig frihed fra en trivielt og stressende arbejdsliv , og ser sådanne uddannelser som en springbræt til at blive selvstændige?

Underholdning

Sideløbende med dette behandler-samfund, der sætter healinger på snart sagt enhver dagsorden, trives underholdningsbranchen bedre end nogensinde.
Det er big business at pacificere mennesker bag en skærm/lærred og på den måde tjene penge på at invitere dem ind i drømmeland?

Disse drømme handler gennemgående om den romantiske kærlighed og vejen fra det underkendte til det anerkendte. Fortidens helte- og kærlighedskvad blev ikke sunget forgæves.

Måske det hele samles i en kultur, der bæres af “drømmen om at slippe for lidelse og opnå succes?”

En tantra fungerer som grundforskning

Det, der generelt samles under navnet “tantra”, ser jeg ikke som en undtagelse herfra.
At det på den anden side synes nærmest absurd for mig, skal så ikke være nogen hemmelighed.

“Tantra´s” har igennem tiden intet sigte haft på hverken at løbe ind i drømmene, eller flygte fra lidelse? Tværtimod!

En tantra vil pege på at se drømmenes illusion og erkende hvordan lidelse skabes i sig.

Det, som har fascineret mig, fra jeg var ganske ung, var at erkende hvordan livet virker og fungerer. Denne “grundforskning” er der imidlertid ikke megen “salg” i.

Det kræver fordybelse, opmærksomhed, og nøgtern undersøgelse, hvor det hele tiden er påkrævet at have sine for-antagelser og historier bevidst for øje, og på den måde – om muligt – forebygge at jeg ikke ser det, jeg ønsker at se, men det som er.

Grundforskning har vanskelige kår i samfundet, idet den ikke har noget forretningsmæssigt “mål”.
…og for “tantra´ens” vedkommende er det ikke meget anderledes.

Vil du erkende hvordan?

Nuvel, vi på Mahamudrainstitut vil blive ved med at invitere mennesker, som ikke kommer med en intention om at drømme sig hen i romantiske og sentimentale forestillinger om at fjerne lidelse i sig, og finde prisessen, prinsen og den hvide engel – men derimod har et ønske om at erkende dette hvordan?

Hvis jeg oplever psykologisk lidelse, hvordan skaber jeg den så i mig?
Hvis jeg synes, at det er svært at relatere nært med mennesker, hvad gør jeg – og hvordan gør jeg det vanskeligt?
Hvordan virker alle disse drømme og forestillinger, som jeg gør “sande”, i mig?…

Der er simpelthen så mange områder af livet at undersøge opmærksomt sammen. Hvis du har lyst til at lege med, så tag kontakt til os…  Og gør det ikke med ønsket om, hverken at blive underholdt eller opleve healinger for noget som helst.

At leve i kontakt til det som er

Spiritualitet for mig, er at leve i kontakt til det, som ER, fremfor at identificere sig med – og løbe efter – en smuk og forførende drøm – Og det er simpelthen ethvert reklamebureau´s mareridt.

Jeg har nu også tilgode at se reklamer for grundforskning ….

 

 

Systemisk cupisofi og elskovskunst

Introduktion til Mahamudra tantra massage

Previous Article
Next Article