Jeg tørrer ud!

“Jeg tørrer ud! Du kender måske ikke til at savne intimitet, nærhed ..og ja.. Lyst”?

Hun så på mig og fortsatte:

“Nogle gange er jeg bange for, at jeg bliver for gammel, tørrer ud og går i frø, inden jeg igen vil opleve den der vidunderlige lethed. Jeg mærker hvor langt væk, jeg er kommet fra mig selv..!
Jeg savner at lege, tumle, mærke den der puls banke .. Alt det der dejlige… noget”.

Hun smilede, og bag det fornemmede jeg noget sørgmodigt.
En kort stund sagde ingen af os noget.

“Jeg erfarer at mange mennesker, som kommer her hos os, i alt for lang tid har begrænset sig selv, af det jeg vil kalde for: Nogle meget snævre forestillinger om, hvordan intimitet og kærlige opmærksomme møder, kan finde sted på!?”

“Hvad mener du med det” – spurgte hun.

“Der opstilles forventninger, som har udspring i gode og dårlige erfaringer. Ganske ofte begrænser de forstillingerne om, at noget helt andet kunne være muligt?

Først og fremmest, at det nære intime og lystne, skal leveres af “den rigtige” – Frem for at få øje på, at det intimitet, kærlighed og lyst – handler om måden du og jeg møder os SELV på, i bevist kontakt med andre mennesker! Vi kan ikke “få lyst”, “kærlighed” eller “nærhed”!
Vi kan VÆRE nære og i bevidst kontakt til kærlighed og lyst med mange forskellige mennesker.”

“Mener du sådan noget “poly-noget”? Det er jeg altså ikke!“. Hun rynkede let på næsen.

“Nej, jeg mener hverken poly-, mono- multi- eller noget som helst andet. Jeg inviterer mennesker til at erfare sig i sanselig lyst, intimitet og kærlighed, uden at betinge det af en eller anden fast bindende relation, eller låse sig i egne regler om hvordan noget bør være.”

“… Og det gør kvinder og mænd bare uden videre?”

“”Uden videre” vil jeg ikke sige.. Nogle af de som kommer her for første gang, er blevet trætte af at have stillet så mange betingelser op omkring et behov der er så livsbekræftende, som at mødes i gensidig berøring og sanse lysten vokse af sig selv. Det er iøvrigt uafhængigt af alder!”

“Det lyder mega udfordrende!?”

“Det er forbavsende hvor hurtigt trygheden indfinder sig, og den naturlige nysgerrighed tager over. Det hænger nok sammen med at rammerne, vi undersøger det i, opleves som meget klare og lette at bevæge sig i? Der er intet vi skal. Ingen er her for at indfri nogens forventninger. Vi ser hinanden som voksne, ansvarlige, mennesker og øver os samtidig på at blive stadig mere kompetente til konkret at passe på os selv og hinanden..”

“…og det er også for sådan en som jeg, der er godt over 50?”

“Ja alder er overhovedet ikke vigtig. Alderen spænder fra 30 til godt over 60. Det betyder noget med bevægelighed i sind og krop- eller en klar intention om at blive mere bevægelig. Frem for alt: At være indstillet på at undersøge noget sammen, uden at møde op med faste forventninger til, hvad der skal komme ud af det.”

“Jeg sanser virkelig både nysgerrighed og lyst til at undersøge det! Jeg tror, at det vil være rigtigt sundt for mig!”… Det sørgmodige var forsvundet fra hende, kunne jeg høre.

“Det er det så mange siger: “Uhh det er så SUNDT, det vi gør sammen her …

Previous Article
Next Article