kursus i kamasutra kamasutra mahamudrainstitut elskovskunst hjertekontakt, yoga og elskov

Kamasutra

På Mahamudrainstitut inviterer vi til  kursus i Kamasutra. Vi tager afsæt i Vātsyāyana´s tanker om kunsten at leve det smukke, sande og gode liv. Et liv hvor elskoven tillægges stor værdi.

…..
INVITATION
Han rørte ved hendes skulder med en let bevægelse, nærmest som et let strejf og dog alligevel klart.

Hun vendte sig en anelse i mod ham. Ikke meget men nok til at han forstod. Hun så kort op. Blikket gnistrede, og tændte flammen i sig.

Stille trak han hende ind til sig i en blid omfavnelse.

 

kamasutra mahamudrainstitut elskovskunst hjertekontakt, yoga og elskov
Den smukt blomstrende have

MØDE
I det smukt smykkede værelse ud til den blomstrende have, hvor intet andet end lyden af vandet fra kilden og fuglenes parringskald brød stilheden, satte de sig nøgne på lejet.

Duften af deres kroppe med den fine note fra begges ophidsede skød, fyldte rummet. Han tog om hendes kinder, så blidt, som var det et kys af vinden, og berørte hendes læber med sine…

Varmen og smagen tog næsten pusten fra ham.

Han lod hendes ånde fylde sine lunger. Optog hende i sig, til hun berørte hver en celle. Mødet med hendes bløde nøgne lår sendte lyn op igennem sin krop.

Uden et ord løftede han hende op over sit skød. Lod hende slynge sine ben om sig, og foldede sine ben i Muktasana. Derpå satte han hende langsomt ned, som tilbød han et sæde af Lotus.

Sådan sad de længe til rytmen af hjerter i dans….

Dette kunne være optakten til mødet imellem kvinden og manden.
Kamasutra beskriver denne kunst – og fortsætter ind i elskoven, med kærlige og nyttige anvisninger til den sanselige lystfyldte forening. Videre ud til afslutningen, hvor de går hver til sit. Vasker sig, og mødes igen – uden mange ord – om lidt sødt og vand.

Måske de sidder sammen i den friske luft og nyder varmen fra solens sidste stråler, før de forsvinder bag den gamle mur, der omkranser haven…?

…..

Vismanden Vātsyāyana – Forfatter til Kamasutra

Kamasutra er navnet på et skrift, som er blevet til i Indien engang imellem 400 f.v.t og 200 år efter. Det henføres til vismanden Vātsyāyana – en filosof, der i værket har skrevet om, hvad der skal til for at leve et godt og sundt liv.

Mange har hørt om Kamasutra som en vejledning til at have sex. I sin helhed går det dog meget videre og rummer synspunkter og vejledning til at forstå kærlighedens natur, familielivet, hvordan man kurtiserer og alt det, som gør livet rart og sanseligt at leve.

Elskoven spiller her for Vātsyāyana en stor rolle.

Kamasutra har Hinduistisk baggrund og er som sådan ikke at forstå som en egentlig “tantra”. Den er skrevet ind i en patriakalsk-dominant sammenhæng, og at dets sutras må læses i en forståelse for den kontekst må være klart.

Elskovskunst

Uanset indeholder Kamasutra en lang række forslag til konkrete måder at indlede elskov og at elske på, der er særdeles relevante den dag i dag. For den, der vil fordybe sig i elskovens kunst, er den vel nærmest et must?

Vātsyāyana så i øvrigt seksualiteten som en spirituel vej og står der i modsætning til retninger i såvel den meget senere Yoga som i Buddhistisk tantra.

Den sunde og velplejede krop

Han lægger i Kamasutra stor vægt på den sunde, velplejede, bevægelige krop. F.eks. foreslår han at manden skal fjerne alle sin intime hår på kroppen, barbere sig meget jævnligt, og i det hele taget fremstå med rene tænder, velduftende og være velsoigneret. Tilsvarende for kvinden.

Kamastutra – som en fælles forståelse

Kamasutra kan også læses som en form for et “seksual-kodex” dvs. en manual til at invitere til elskov – eller et sprog, som, hvis begge parter forstår det, gør det meget lettere at indlede et sådant møde.

Mahamudra tantra massage og Kamasutra

I Mahamudra instituttets tantra massage – særligt i forbindelse med evt lingam- og yonimassage, men også generelt – vil flere af Kamasutras forslag til dejlige fysiske stillinger at berøre og mødes i, kunne indgå.

Egentlig indeholder skriftet ikke “stillinger” men mere principper for bevægelse og orientering. Ud over variationer over decideret forening af Lingam og yoni, beskrives f.eks. også den orale nydelse i forskellige med udgangspunkter.

Elskovens praktiske kunst

Mahamudrainstitut er måske et af de få steder, hvor man kan fordybe sig i elskovens praktiske og konkrete kunst?  Dvs. ikke blot i teorien eller med fokus på fornøjelse og underholdning, men med opmærksomheden på bevidsthed og erfaret indsigt i bevægelse, lyst, hengivelse, kærlighed og kontakt.

Kamasutra kan læses som en række “teknikker”, og peger i virkeligheden ind i en måde at mødes på i respekt for hinandens forskellighed.

Noget at det, som foreslås kræver en bevægelig og smidig krop. Andet vil mange kunne genkende fra egen og selvlært elskovspraksis. Kunsten bliver at slippe al teknik, og lade mødet og dansen opstå ud af en samtidig fælles interaktion og bevægelseskompetence.

At kultiverede elskov i hjertet.

Kamasutra er også kunsten at kurtisere – at invitere uden at være ivrig eller begærlig. At kunne åben og lukke og sende tydelige og diskrete signaler.

Kamasutra er at kultivere elskoven til at mødes i kontakt med hjertet og lade vulkanerne buldre i en voksende strøm af ild. Den er styrke, kraft og blidhed. Vildskab og stilhed og stor hengivenhed til det unikke i lige netop dette møde og intet andet.

1. Kursus i Kamasutra løber over 3 dage.

Mahamudrainstitut tilbyder i første omgang en introduktion til Kamasutra over 3 dage – et praktisk og konkret kursus i Kamasutra.

Det er åbent for såvel par som for singler (vi søger at finde nogle gode match, så det går op med kvinder og mænd). I vores andre seminarer inviterer vi alle til at øve med alle, og her gør vi en undtagelse.

Man kan melde sig til kursus i Kamasutra to og to og udelukkende øve sig med den samme,.

Alternativt kan man deltage uden i forvejen at have en fast partner og være åben for at undersøge og udforske med forskellige deltagere. Det sidste gælder naturligvis også for de der deltager som par.

At veksle ser vi som en fantastisk god ide, og det er altså ikke en forudsætning.

Deltagere

Yogaerfaring er en fordel og ikke en forudsætning. God fysik og bevægelighed, åbenhed i sind og væsen, og nogen smidighed er nødvendig!

Yogaasanas vil indgå i forløbet som en naturlig del af at smidiggøre sin krop.

…..
EFTERKLANG
Da hun var gået, sad duften af hende stadig i huden som en efterklang af hendes nærvær – en duft af havets friskhed, eller lyden af stilhed en tidlig morgen.

……

Praktisk

Kursus i Kamasutra afholdes på følgende datoer:

Dato og tid.
26 maj til 28 maj

I alt 3 dage inkl overnatning og forplejning på Abildgaard

Vi begynder den 1. dag kl 10.00 og slutter den sidste dag ca. kl 12.00

Pris: 3000 kr. i henhold til vores almindelige betingelser

En invitation til at undersøge…

Du skal være opmærksom på at øvelserne på kursus i Kamasutra for en hel dels vedkommende foregår uden tøj på, og at vi også fordyber os i konkret elskov. Der er intet, du SKAL gøre på sådan et seminar, det hele foregår som invitationer til at undersøge med en grundig indføring i at bevæge sig i et “ja” og  et “nej”.

Vi sender huske- og “medbring liste” ud til alle deltagere før kurset

Tilmelding

Send anmodning om deltagelse på en mail med en beskrivelse af såvel din baggrund som dit motiv for deltagelse. jesperhejl(at) me.com (erstat (at) med @ i mailadressen )

Optagelse på kurset efter forudgående grundig telefonsamtale.

 

Previous Article
Next Article