mahamudra tantra massage

Mahamudra tantra massage

En Mahamudra tantra massage handler om at anerkende det, som er. At slippe ideen om at jeg kun skal gøre noget, hvis der er et bestemt udbytte af det.

At fejre livet

Når jeg meget kort skal forklare hvad det er en Mahamudra tantra massage inviterer til, så vil et svar blive: “At fejre livet og naturligheden”.

Et andet svar kunne være: “at få kontakt til frihed, lyst og kærlighed” – tre ord, der alle peger på det som ikke kan forlanges, kræves, betinges eller gøres til genstand for en ambition.

Ikke frihed til eller fra noget. Ikke lyst eller kærlighed til noget eller nogen – men bare lyst og kærlighed.

Ingen frihed i at ville have noget

Vi er blevet så vant til, at alt hvad vi gør, skal begrundes i et eller andet, vi gerne vil have, eller som vi vil væk fra. Det er der altså ikke megen frihed i, og det har mennesker fået øje på allerede for tusinder af år siden.

En Mahamudra Tantra massage peger på at anerkende livet –  som det er. Omfavne sig i kærlighed hinsides bedømmelse og stræben.

Vi sælger ikke vaskepulver eller biler

I mange fortællinger der hæftes “tantra” på, gøres denne “tantra” desværre til et middel til at komme “et andet sted hen”. “Få en bedre orgasme – dybere og større”. “Dine orgasmer er overfladiske og ikke gode nok”. “Bliv mere maskulin eller feminin med tantra”. “Væk din indre kriger”. “Bliv behandlet for dine skavanker”. “Bliv bedre til at holde i sengen”. “Bliv verdens bedste elsker”. “Få et bedre parforhold med tantra”.

Måske hænger det sammen med, at sådanne ambitioner virker, hvis vi skal have mennesker til at købe noget? De fleste reklamer, om det er for vaskepulver eller biler, benytter sig af den retorik.

Vi er opdraget til at tænke: “Hvorfor gøre noget, hvis jeg ikke kan få noget ud af det, som jeg gerne vil have?” Derfor er det måske også så svært at slippe denne tankegang?

At lyse op

Hvis en mor kysser sit barn, for at få noget ud af kysset – altså med en hensigt og et “fordi”? – Vil kysset så ikke være blevet betinget? Altså gjort til en byttehandel?

“Hvis du er sød ordentlig , så elsker mor dig og viser det med sit kys”. – Nej vel?

Kys i kærlighed har ingen grund, årsag eller hensigt. Det ville ødelægge dem, allerede inden der kysses.

Det forunderlige med at anerkende det som er, er, at det vi ser, forandres ved at vi ser. Et barn – der favnes uden nogen som helst grund, i kærlig anerkendelse af at det er til, præcis som det er – lyser op.

Og det gør vi alle sammen i sådan et møde!

En Mahamudra tantra massage skal ikke retfærdiggøres

I det møde og den kontakt spænder vi af, og der skabes rum for liv og bevægelse: Lyst, impuls og kreativitet. Vi kan ikke forvente, forlange, bestille, kræve det. Det kommer af-sig-selv. Sådan fungerer liv, lyst og kærlighed.

Det er det, et møde i den ramme, vi kalder for en Mahamudra tantra massage, inviterer til at få øje på. Du behøver ikke at retfærdiggøre det med noget som helst.

 Mahamudra tantra massage århus

Previous Article
Next Article