samtalen

Samtalen før en tantra massage

Samtalen før en tantra massage har en vigtig plads i en Mahamudra tantra massage. Den fungerer som optakt til et møde i kontakt.

At komme som gæst

Forestil dig, at du kommer som gæst til et hus! Du ringer på, og i det øjeblik døren lukkes op, skynder du dig ind i entreen, fortsætter ud i køkkenet, åbner køleskabet og kigger efter, om der er noget godt at spise der?

Undervejs siger du lige kort “hej” til værten.

De fleste vil tænke, at den måde at træde ind i et hus på, ikke er særligt nyttig eller heldig?

Hvordan indleder vi et møde?

Jeg benytter denne metafor til at forklare vigtigheden af at indlede møder af enhver slags på en så respektfuld måde, at tillid opstår. Dette er den vigtigste funktion af samtalen før en tantra massage.

Når nogen en gang imellem siger til mig, “at de ikke har brug for en samtale, men bare gerne vil masseres”, så peger jeg på, at JEG har brug for den. Samtalen er der for os begge. I den har vi tid og rum til at se hinanden an, og allerede der fornemme hver især i os selv, om vi skal fortsætte mødet i berøring og bevægelse.

Som det fremgår meget tydeligt på hjemmesiden her, betragter vi ikke et møde i en Mahamudra tantra massage som terapi eller en “behandling”.  DET er altså ikke samtalens funktion.

Hvis et møde skal finde sted i kontakt til kærlighed, må det betyde, at ingen kan kræve noget, bestille noget bestemt, forlange eller såmænd have ønsker eller forestillinger om, hvad der skal komme UD af mødet.

Samtalen før en tantra massage er som anslaget til et stykke musik

Vi ser Mahamudra tantra massagen som et møde imellem to voksne mennesker, hvor vi går på opdagelse i kontakt, sanselighed, lyst og opmærksomhed. Hvordan vi indleder det møde, er nærmest som anslaget til et stykke musik.

Uanset hvilket levende væsen jeg vil i nær kontakt med, får måden vi nærmer os hinanden på indflydelse på det møde, som opstår.

I virkeligheden betragter jeg det som en meget vigtig kompetence at begynde møder så opmærksomt, bevidst, klart og tillidsvækkende at begge åbner sig for kontakten.

Det gør en stor forskel hvordan vi indleder alle møder

Jeg ser, hvilken enorm forskel den evne gør, om det er i den enkelte øvelse på en workshop, hvor to mennesker skal lave noget sammen, om det er på en cafe vi mødes, eller som her i en Mahamudra tantra massage.

Vi aflæser hinanden igennem holdning, blik, kropsspænding, påklædning, duft, fremtræden, og selv i den måde vi mødes i et håndtryk eller anden kropslig hilsen på.

Bliver min hånd “mast” af en mand, som har “lært” at give et fast håndtryk, og som derfor er mere optaget af at fremstå mandig (eller blot gør ud af ubevidst vane), end af at sanse den hånd, han møder opmærksomt?

Mødes jeg sådan, at noget tages for “givet” af den anden eller i undren og indføling?

Tryghed

Meget af dette er subtilt. Små bitte detaljer som vores sind og krop opfanger skaber en kontekst, vi enten føler og trygge – eller opbygger spænding i.

Intet menneske åbner, hvor det fornemmer, at der er noget, det “skal” eller som forventes. Vi åbner af-os-selv. I grunden som blomster gør det: Når temperaturen, lyset, jorden og vejret er rigtigt, folder vi os ud og stråler.

Tvinges kronblade til at åbne sig med utålmodighed og i hast, ødelægges blomsten.

Mange små gensidige invitationer

Det er forunderligt for mig, at denne kompetence spejles i hver eneste bevægelse i et møde. HELE mødet – præcis som hvis vi danser sammen – fungerer som uendelig mange små gensidige invitationer til at bevæge sig med hinanden. Det er som at åbne rum, hvor det føles frit og enkelt at gå ind.

Når denne kunst synes svær for nogle, hænger det måske sammen med, at vi er så vant til at “købe” noget af hinanden, forvente en “service”, eller “få det, som vi kom for”?

Kontakt opstår, når vi ikke stiller noget imellem

Møderne i en Mahamudra tantra massage indeholder intet af dette. Der er ikke noget at “købe” i dem. Kontakt opstår, hvor vi ikke sætter noget “imellem” – heller ikke en handel.

Jo samtalen før en tantra massage er vigtig for mig/os … meget. Der finder vi begge ud af, om vi vil det videre møde.

 

 

Tantra massage for mænd

Tantra massage for kvinder

Previous Article
Next Article