Swingerklub

Swingerklub

For ganske nyligt kom det mig for øre, at der på en “mandegruppe” var blevet fortalt historier om Mahamudrainstitut – oven i købet af en, som aldrig har deltaget i hverken et seminar eller i en aftengruppe. Hovedpointen var at Mahamudrainstitut skulle “være” en swingerklub?

Moral og normer omkring sex

Når vi beskæftiger os med noget, der er så omgivet af moral og normer som sex og lyst, vil der uvilkårligt opstå mange historier rundt omkring. På den måde er historien om “swingerklubben” derfor heller ikke ny for mig. Til at begynde med synes jeg at det var sjovt, at der overhovedet var nogen, som ville tro på en sådan fortælling, uden endog at stille spørgsmål ved om fortælleren selv havde været i den pågældende swingerklub? Og hvordan mon sammenligningen overhovedet var blevet til? Havde fortælleren så også været i en anden såkaldt “swingerklub” – altså for at kunne sammenligne?

I næste åndedræt slog det mig, at betegnelsen “swingerklub” kunne indeholde noget moralsk fordømmende? Dvs. hvis Mahamudrainstitut virkeligt skulle fungere som en swingerklub, så kunne det ikke være hverken “spirituelt” eller “tantrisk”? Og ville det betyde at det at komme i en “swingerklub” skulle sættes “lavere” end at deltage på et “tantra-seminar”?
Ville den tantra, som inviterer til at slippe identifikation med moral, så ikke have skabt sin egen “tantriske moral”?

Et sted at mødes i kærlig elskov?

Og til sidst tænkte jeg, at det jo sikkert vil tiltrække mange mennesker at komme et sted, hvor lyst, kærlighed, bevidsthed og elskov, tiltrækning og polaritet, bevægelse, dans og sex ..og en hel masse andet… kan undersøges og udforskes, uden at nogen skal føle angst for at “blive brugt” af nogen, ikke kunne sige “nej” eller regne med at et “nej” ikke blev respekteret. Et sted, hvor det ikke kommer an på at iklæde sig en bestemt “sexet påklædning” eller se ud på en særlig måde, men hvor jeg i al min naturlighed kan gå på opdagelse i mig selv. …

Den spirituelle swingerklub

Hvis det skulle kaldes for en “swingerklub”, synes jeg at navnet ville være meget passende: Hvad med sloganet: Mahamudrainstitut – Nu med swingerklub for bevidst elskov! “ Ikke dårligt vel? … eller hvad med: “Den spirituelle swingerklub”: Oplyst sex i duften fra røgelsespinde”?

Vi kan lade os invitere af forskellige mennesker. Det er den egentlige betydning af “tantra”: En invitation … En anvisning eller vejledning i at erfare. Det er forskelligt fra menneske til menneske, hvem vi tiltrækkes og lader os invitere af. Heldigvis for det, alt andet ville blive til noget rod.

Et rum for eksperimenteren

Mahamudrainstitut er ikke noget “terapi-centrum”. Der er intet, der foregår der, som har et mål om at bringe dig et eller andet sted hen. Samtidig er det heller ikke et sted, hvor der er nogen som “underholder” dig, eller vil give dig en “oplevelse”.

Du kan se det som et eksperimenterende rum, hvor enhver, som har lyst til at undre sig sammen med os, kan undersøge, hvordan han/hun kommer i kontakt med “sig selv” – sin egen sanselighed, sin egen krop og eget intellekt. Et sted, hvor det bliver tydeligt for dig, hvordan dine tanker lægger “låg” på kontakten til den umiddelbarhed, som kendetegner livet og lysten selv.

Det frække

For den, som søger “det frække”, – der som bekendt opstår af, at der er noget, som er blevet “forbudt”, som vi så alligevel gør, eller fantaserer om at gøre, – er der intet at komme efter i Mahamudrainstitut.

Jeg spørger nogle gange om et par bryster i sig selv er “frække”, eller om de bare er …bryster? For at gøre dem til “frække bryster” skal de “puttes ind” i en “fræk” kontekst. Det gøres typisk igennem påklædning og naturligvis med et passende mål af fantasier. For den mand, som vil se på “frække bryster”, bliver det slet ikke brysterne der ses, men “alt det, som han kunne tænke sig at gøre ved og med de bryster der…” – altså sin egen historie.

Hvor er det enkelt!

De fleste af de tilbagemeldinger, vi får fra mennesker, der første gang kommer hos os, går i retningen af, “at det opleves så enkelt! Og havde de vidst, hvor enkelt det er, ville de ikke have brugt så mange år på at gøre det så besværligt for sig selv…”

Du kan læse om et kys, og kun lære at kysse ved at gøre det. Du kan læse om elskov, og kun lære at elske ved at gøre det. Ingen andre kan lære dig det… Du skal selv!
Fuldstændigt på samme måde fungerer den tantra, som vi inviterer til i Mahamudrainstitut. Du skal selv! ..og det sker kun ved, at du gør det, du vil forstå …IKKE igennem at der er noget eller nogen du skal tro på.

Jalousi og par

Opstår der så ikke jalousi, når f.eks. par kommer hos os? Jo, det gør der da ind imellem. Hvis I som “par” vil deltage sammen hos Mahamudrainstitut, så skal I dele et ønske om at ville være fri af den identifikation, som jalousien fører til.
Jeg kender ikke mange følelser, der på samme måde kan tage vores frihed som netop jalousien. Samtidig må I også være indstillet på at et “par” intet kan undersøge. I kan hver især gå på opdagelse i jer selv, og så mødes igen. Lidelsen i parforholdet opstår NETOP på grund af en fuldstændig identifikation med “historien om vi to” og alle de forventninger og erfaringer, som vi har til og med hinanden. Hvis vi vil løbe væk fra den følelse, kommer vi ikke til at forstå den. Kun ved at gå ind i den, og iagttage sig selv i den, slipper den af sig selv.

Adgang for alle?

Hvis Mahamudrainstitut nu var denne swingerklub, – som mandegruppen, jeg nævnte i indledningen, blev underholdt med, – er der så adgang for alle?
Helt grundliggende tager vi en samtale med alle, som starter hos os. Det handler dels om at høre en stemme og at mærke efter i os selv, om der opstår tillid. Karin og jeg skal mærke tillid i os, når vi siger ja til deltagere. Samtidig benytter vi lejligheden til at fortælle om det praktiske: at vi stort set altid er i øvelser uden tøj på, hvor vigtigt det er at lære at sige og modtage et “nej”, og betoner at den, der tilmelder sig, må have interesse i at undersøge noget i sig selv som det primære, og ikke kommer for at “blive bedre til at gøre noget for andre”. De færreste har lyst til at blive gjort til et projekt for sådan en ambition.
Vigtigt er det også, at den, der tilmelder sig, er klar over, at vi bevæger os meget på gulvet: ligger, sidder, kravler, og at det derfor kræver en vis form for bevægelighed i kroppen. Betydningen af en god personlig hygiejne betones typisk også…

At sige “nej”

Sidst men ikke mindst tager de fleste det for givet, at de til enhver tid (naturligvis) kan sige “nej” til at deltage længere hos os. Hvad de færreste tænker på er, at den mulighed også må være os til del. Hvis vi mærker, at der er noget i os, som ikke fungerer i mødet med en deltager, så siger vi nej. Helt ligesom samme deltager vil gøre det, hvis det omvendte er tilfældet. Og disse “nej´er” skal ikke begrundes.
At vi nogle få gange siger “nej”, er også medvirkende til at det rum, som vi opretholder, kan føles trygt … Så trygt det nu kan lade sig gøre, når det der undersøges hos mennesker er noget, der i sig selv – til en begyndelse – kan føles udfordrende.

Tro ikke på noget!

Intet af det der siges i Mahamudrainstitut, skal du tro på. Intet af det kan være sandt. Tag det alene som invitationer, du kan gå ind i, eller lade være. Præcis ligesom denne tekst du læser her også alene kan fungere som en invitation til at handle.

Prøv at tænke på, at hver gang nogen vil fortælle dig en historie, som vedkommende vil have dig til at tro på, så inviteres du ind i ubevidsthed. Historien om en blomst vil ALDRIG blive til en blomst, og da slet ikke, hvis den der fortæller den aldrig har set en blomst 🙂 …

Velkommen

Vær hjertelig velkommen til at melde dig til enten aftengrupper eller et af vores seminarer/uddannelsesforløb på Mahamudrainstitut. Om du kalder det for en Swingerklub eller som vores undertitel lyder: “Institut for indre rum og bevægelse” er os lige….gyldigt.

Kærlig hilsen Jesper og Karin

Previous Article
Next Article