Tantra en invitation

Tantra en invitation

Som “tantra” kan oversættes til “at udvide sin bevidsthed til frihed”, beskriver ordet “tantra” også bare en “spirituel tekst”. Den gamle “Vigyan Bhairav Tantra” der er udformet som et digt fra Shiva til Parvati med beskrivelsen af 112 veje til oplysning, er et eksempel herpå.

Der findes mange tantra´s

Der findes med andre ord mange “tantra´s”.

Når jeg igen og igen støder på variationer over formuleringen: “Dette er ikke tantra” eller “Dette er tantra”… så bygger det på en misforståelse af, at “tantra” udtrykker en sandhed eller bestemt religiøs retning.

“Tantra” kan du forstå som en invitation til oplysning. Og hvad denne oplysning “er”, kan ikke rummes i nogen beskrivelse. Shiva peger i Vigyan Bhairav Tantra på det med ordene: ….

“ Og så…”

Hvordan navigere i alt dette?

Der er vel kun en måde: At læse de enkelte tantras og/eller høre dem blive formidlet af den, der inviterer, og så vælge den, som virker som den bedste invitation for dig.
Ikke sådan at forstå, at der er noget, du skal “tro” på, men sådan, at du føler dig inviteret til selv at gå på opdagelse.

En date

Jeg sammenligner det med at sige ja tak til en date. Både den, som byder op, og den, som tager imod, skal sige ja.
Hvis der opleves utryghed, er det bedste at lytte til sin intuition. Og bliver daten til noget, kan begge til enhver tid sige “nej” eller “stop”, uden at dette “nej” skal begrundes.

Denne date er ikke nogen “speed-date”. Der er intet “zapperi” over den tantra, som formidles i Mahamudrainstitut. Du åbner en dør, som er svær at lukke, hvis du først går helt ind ad den. Og hvis du skulle vælge at gå tilbage, er den omvendt meget svær at få op igen.

Fælles for alle tantra´s er, at de fungerer som invitationer. De er personlige. Der er en, som inviterer. Ligesom en invitation til en fest IKKE selv kan være den fest, som den indbyder til, lige sådan kan beskrivelsen af Tantra heller ikke være det, som du inviteres til.

Når du modtager en invitation til en fødselsdag, kan du ikke ved at spise kortet og kuverten forstå, hvordan fødselsdagen vil blive. Du må møde op med åbent sind og hinsides forbehold.

Hvor du behøver et intellekt for at forstå invitationen, stiller samme intellekt sig i vejen for at være total i festen. Et herligt paradoks, som du også kan genfinde i Zen. (Ordet “Zen” kan iøvrigt følges til at stamme fra ordet “Tan” ..).

Invitation til at få fat i sig selv

I mine tekster inviterer jeg til at gå på opdagelse …(ikke i teksterne men ved at erfare). De handler ikke om “at få fat på kvinder eller mænd”, om “at blive bedre til sex og vilde orgasmer” eller om “at rejse Kundalini”. De handler om at få fat på sig selv; kun for at opdage at dette “selv”, som jeg tror, at jeg kan få fat i, i virkeligheden blot er endnu en fortælling som peger.

Og så ….

Orgasmerne, den gode sex, langsomheden, vildskaben, kontakt til lyst, kærlighed og bevidsthed, mændene eller kvinderne kommer af sig selv. Du behøver ikke at gøre dig nogen forestillinger om det eller dem. Det, der sker, kan du alligevel ikke forestille dig derfra, hvor du ser nu. Det er forunderligt, magisk, mystisk, og føles så enkelt…

Kærligst Jesper

Previous Article
Next Article