Terapi tantra og tantramassage

Terapi, Tantra og Tantramassage ..Nej! Undgå det!

Terapi, Tantra og Tantramassage ..Nej! Jeg har skrevet det før, og gør det igen: En tantra har aldrig og kan simpelthen intet have med terapi eller en “terapeutisk proces” at gøre.

En hjælpende relation?

I det øjeblik der er- eller -udtrykkes et ønske om at skabe en “hjælpende relation” imellem en klient og en behandler, vil det være absurd at invitere noget menneske ind i bevidst opmærksom kontakt kontakt til “frihed”.

Det er fuldstændigt ligegyldigt om det, de mødes i, kaldes for “en behandling, terapi, psykoterapi, tantramassage, sexologi, dearmering, Yoni-mapping, eller elskov”.

Det handler ikke om at klassiske tantras og såvel tidligere som nyere praktikker har haft seksuel karakter eller ej? Det har mange af dem!

Nej – det beror på at det kaldes for “terapi” eller gives skin af, at være behandling givet fra et menneske til et andet.
I den relation vil der bevidst skabes afhængighed. Den behandlende tillægges en evne til at hjælpe den behandlings-søgende af med sin “lidelse”. Mødet finder sted i såvel håb som i ambition.

Terapi, Tantra og Tantramassage hører ikke sammen

Fra den allerførste workshop i Tyskland for nu efterhånden mange år siden, har jeg/vi været tydelige om det. Vores hjemmesider er fyldt med referencer til og artikler om netop denne problemstilling.

Forud for enhver tantramassage spørger vi aktivt (og igen og igen) og får bekræftet samtykke på at mødet IKKE har eller forventes at have nogen form for terapeutisk karakter Det er en invitation til at få øje på en anden måde at mødes og elske på, end den langt de fleste kender.

Det er en invitation til at få øje på en anden måde at mødes og elske på

Et møde, hvor intet kan forlanges, intet kan bestilles, intet kan købes – hvor der ikke er noget at opnå, ingen steder “at komme hen”… En måde at møde hinanden på, der for de fleste vil være både ny og ganske fremmed.

Det er sårbart for de to, som mødes. Sårbarhed og sanselighed følges ad. Alle de mest følsomme områder i vores krop, er sådan indrettet at vi kan lukke for dem. Beskytte os igennem bevægelse.

VI mødes i kropslig dialog

Mødes skal derfor fungere som en dialog. Først en samtale, hvor vi er påklædte, og så hvis der er samtykke og hvis der er gensidig lyst til at mødes i kropslig intimitet: En “kropslig, sanselig samtale” i løbende samtykke. En gensidig samtidig interaktion. I princippet fuldstændigt som at mødes på en date der fortsætter uden tøj på i lyst.

I det øjeblik den ene bliver “passiv”, må berøring stoppe. Når dialogen ophører kan den ene være “frosset”.

Vores udviklingsfællesskab er heller ikke terapi.

På samme måde forholder det sig med vores udviklings-fællesskab. Det fungerer IKKE som terapi. Vi mødes i samtlig fælles og uhøjtidelig undersøgelse af “naturen af det, som er”…

F.eks.

  • måden vi relaterer på?
  • det at handle spontant uden at begrunde eller betinge sig af forklaring?
  • elskovens kunst?
  • mødet og kontaktens natur?
  • hvornår et møde opstår, og hvad “kontakt” betyder?
  • binding og ambition.
  • skam, skyld og fortællingernes magt.
  • kroppens og sindets måde at bevæge sig på.

Det er på en gang udfordrende, svært, sårbart, sjovt, lattermildt, varmt, kærligt og ganske enestående at mødes på den måde i et trygt fællesskab.

At mødes i et trygt fællesskab, der føles tryggere hver gang

Hvad vi gør på Mahamurainstitut/Abildgaard fungerer væsentligt anderledes, end hvis det hver gang ville være nye og tilfældige kursusdeltagere, som møder hinanden.

Der skabes længerevarende varme relationer, der rækker ud over samværet på en forlænget weekend.

I et rum hvor tillid og respekt får lov til at modnes, bliver det trygt at mødes i sårbarhed, sanselighed og kraft. Vi undersøger, hvordan vi hver især og sammen kan øge antallet af muligheder for at handle og bevæge os spontant, frit og anerkendende ansvarligt.

Når “erfarne” mænd og kvinder møder “mindre erfarne” opstår unikke muligheder for at spejle og at lære af hinanden.

Vi mødes og elsker …og ikke i et ” Terapi, Tantra og Tantramassage – kursus”.

Ingen kan være i tvivl om, at vi konkret mødes og elsker.

Mange har været med i fællesskabet igennem år. Nye kommer løbende til.

Her kan vi hver især opdage og undersøge andre måder at mødes kærligt på (også i elskov) f.eks. som alternativer til det traditionelle parforhold – vel at mærke UDEN at skabe endnu en dogmatisk “form”.

Terapi? Nej! på ingen måde.

Jeg finder det særdeles risikabelt at deltage på kurser og i møder med mennesker, der tildeler sig selv en terapeutisk rolle som facilitatorer af Tantra, eller f.eks. som behandlere af seksuelle traumer!

I forhold til de autoriserede terapeuter : Psykologer, Læger etc.. definerer lovgivningen klart, at der IKKE må være nogen form for seksuel betonet kontakt.

Det hjælper ikke at “kalde det noget andet” hvis mødet indebærer fysisk kontakt, der kan udløse seksuel lyst hos den ene eller den anden.

Dette handler IKKE om at Tantra intet har med sex at gøre! Tværtimod.
Tantra har med ALT det levende at gøre.

Det handler om: At Tantra IKKE inviterer til Terapi og behandling – OG at alt der kan gives en seksuel betydning (ikke kun samleje) i forbindelse med en professionel terapeutisk relation er forbudt og i mange tilfælde kan være skadelig og ødelæggende.

Terapi, Tantra og Tantramassage ..Nej!

….

Previous Article
Next Article