Corona virus

Corona virus, tantra og at passe på sig.

Den verdensomspændende udfordring med Corona virus peger på noget helt centralt i, hvordan vi passer på os. Er det igennem grænser?

Corona virus og grænser

Det er næsten forstemmede for mig at opleve, hvordan ideen om at “have sunde og stærke grænser” – der ofte formidles ivrigt i forbindelse med neo-Tantra – også benyttes på nationalt niveau i disse dage og uger med “Corona” (COV-19)

Trump talte for ikke længe siden om at USA skal benytte sig mod det “det fremmede virus” fra Kina – og lukkede så for al indrejse.

Adskillige andre lande gjorde og gør det samme: “Vi er i krig” – siger politikere og fortsætter “I krig mod Corona virus.”… De kunne ligeså godt have sagt: “Vi er i krig mod naturen”.

Hvordan beskytter kroppen sig mod Corona virus?

Hvordan beskytter vores krop sig mod Corona virus på naturlig vis?

Den lærer at genkende det, og at aktivere et særdeles bevægeligt og mangfoldigt system af antistoffer, som produceres af Lymfocytter.

Disse antistoffer forbinder sig f.eks. med bakterier og virus og forandrer dermed deres overflade, således at de hæmmes i sin bevægelighed og evne til at snyde sig ind, hvor de kan formere sig.

Kroppen “lukker sig ikke om sig selv” med en uigennemtrængelig skal. Det ville slå den ihjel.
Den ændrer derimod “måden den møder på” og, “hvordan den bevæger sig med…”.

Hvad sker der ved at lukke sine grænser?

Hvad sker der, når vi lukker os inde bag vores fiktive Landegrænser?

Respekterer Corona virus dem?

Bliver det lettere eller sværere at møde det, som er? …

Det bliver i hvert fald meget vanskeligere at hjælpe hinanden med at lære.

MIG. MIG, MIG og mine såkaldte “sunde”, lukkede grænser, som vi kan forhandle og kontrollere over, spejles i adfærden hos verdens “Nationale” politikere.

De kan tage sig af deres corona virus! – kan de..

Italienerne kan tage sig af “deres Corona virus” (og sejle i sin sø) – bare vi har respiratorer nok til vores ældre og svækkede.

Disse dage understreger og synliggør i den grad for mig vigtigheden af at bevæge sig sammen og møde det, som er, på en stadig mere kompetent måde – og ikke i angst søge den dårligst tænkelige form for beskyttelse: At lukke sig selv inde og de andre ude….

Angst bag det lukkede – fører til lav bevægelighed

Hvor, der er angst, opstår spænding, med høj spænding mindre bevægelighed. Med lav bevægelighed sanses der mindre – og hvor, der sanses mindre, opstår fokus og manglende erkendelse af, hvad der reelt er … Og hvordan jeg bedst møder og anerkender det.

Hvor, der er angst, opstår spænding, med høj spænding mindre bevægelighed. Med lav bevægelighed sanses der mindre – og hvor, der sanses mindre, opstår fokus og manglende erkendelse af, hvad der reelt er … Og hvordan jeg bedst møder og anerkender det.

Der er klart, at hvis en Tantra forstås som noget, der handler om “at gøre noget ved en anden, som bare skal lære at modtage – (eller afvise)”… så vil det udløse angst. Det er en fuldstændig unaturlig måde at møde mennesker på!

At lære at bevæge sig naturligt og afspændt

Det har så heller aldrig før haft noget med Tantra at gøre. Alle de tantras jeg kender til, peger netop på faren ved at isolere sig, frem for at bevæge sig frit, afspændt, naturligt, iagttagende og lærende i verden:

At blive kompetent bevægelig i sind og krop og derigennem at iagttage naturen af det, som er.

Det forholder sig ikke anderledes med Corona virus

Årsforløb på Mahamudrainstitut

Seminar/workshop om angst

Previous Article
Next Article