elskov og

Elskov og seks, terapi og kurser for par

Elskov, seks, terapi og kurser for par? Kan et menneske, der søger “terapi”, skelne imellem, om terapeuten nu på et kursus underviser i seks eller blot tilbyder en terapeutisk proces? Vel næppe!?

At undersøge Elskov og seks som par

Forestil dig at du og din partner er blevet nysgerrige på “Tantra” – og vil undersøge om en praksis med “tantra-massage” kan forandre noget i måden, i elsker på?

Hvor vil I så gå hen?

Til et kursus, hvor underviserne tager afsæt i et møde, der handler om at behandle hinanden? Eller at “give først den ene og så den anden en massage”?

Vil det at være gode til at behandle hinanden i en massage gøre noget som helst for jeres elskovs-liv – uanset om der sættes ordet “tantra” foran eller ej?

KAN vi terapiere hinanden til at mødes i opmærksom og bevidst kontakt? Til at opdage hengivenhed og evne at SE hinanden, som vi er, uden at mødes i forventninger, krav eller endda angst for ikke at “kunne tilfredsstille den anden godt nok”?

Nok et sted at skabe forventninger?

Hvis du spørger mig, så NEJ! … Det flytter ikke en cm. Det skaber såmænd blot endnu et sted, hvor vi kan skabe forventninger til, at den anden skal gøre noget “rigtigt”!

“Det du gør nu.. er ikke det vi lærte på kurset”-agtigt .. Om det siges eller blot tænkes og forbliver usagt er næsten ligegyldigt.

Det skaber simpelthen mere afstand!

At undersøge Elskovens kunst

Det skal ingen hemmelighed være at vi på Mahamudrainstitut – siden vi begyndte, har holdt fast i at en Mahamudra tantra massage ER en invitation til at undersøge elskovens kunst.

Igennem årene har det skabt megen fordømmelse og givet anledning til mange person-angreb.

Af en eller anden grund, må ordene “elskov og sex” være SÅ farlige?

Jo vi kan tale om seks. Give gode råd om seks… Og lige så snart nogen formaster sig til at undervise i elskov – som jo uvilkårligt også handler om seks (og så meget andet) – så trækkes “prostitutions-kortet”.

Forbind mig ikke med elskov og seks !

I dag fik jeg en besked om at fjerne et link fra vores hjemmeside. Jeg blev forundret og fik forklaringen:

“Det er mest fordi, vi ikke kalder det elskov og seks, og der er så meget “blæst”, at vi rykker os lidt væk fra det.”

Min første reaktion var at føle mig lidt “paf”.. Den næste der som regel sker i mig, når jeg overraskes: En boblende vulkan af kreativitet steg op igennem min krop og sind.

Sådan en slags… “Det er knageme for meget!”- følelse

Hold nu op hvor gøres der mange krumspring for ikke at blive sat i forbindelse med elskov og seks (x)?

Terapi passer IKKE med elskov og seks!

Jeg kan forstå at mennesker, der lever af at sælge terapi og behandle andre, kan have svært ved det. De er måske medlemmer af en forening og har underlagt sig regelsæt omkring professionel distance og forbud imod enhver seksuel relation med sine klienter?

Der bliver det nok ikke muligt at få livremmen til at holde, når der samtidigt inviteres til møder og kurser, der utvetydigt HAR seksuel karakter?

Kan et menneske, der søger “terapi” skelne imellem, om terapeuten nu underviser i seks eller blot tilbyder en terapeutisk proces? Vel næppe!?

Hvordan adskilles det, så det står lysende klart?

Der må truttes rent i trompeten!

Et rum for at undersøge sammen.

Da Mahamudrainstitut blev grundlagt for 12 år siden i Tyskland først og 2 år senere i Danmark også, var det med en helt klar intention om at skabe et rum for at undersøge en anden måde at elske på, end NETOP det at ville “bytte orgasmer” eller bruge hinanden til sin tilfredsstillelse.

Det var dengang som nu hamrende kontroversielt!
“En spirituel swingerklub” – var et af øgenavnene, vi fik klæbet på os. Naturligvis af mennesker der aldrig havde været her før.

Dengang som nu er hele omdrejningspunktet at skabe et trygt møde. – Om det gælder at være på seminar, at mødes i samtale, at mødes i elskov eller hvor som helst og når som helst.

Den tryghed der opstår ud af den enkeltes indsigt, i hvordan vores spontane impuls til at passe på os selv kontinuerligt undertrykkes af fortællinger. Historier om skyld, skam, moral, angst, ambition, ønsker og længslen efter anerkendelse, som gerne forveksles med accept.

At udvikle en sikkerhed i livet, der øves ved at træne en bevidst opmærksom kompetence til at bevæges sig frit i ALLE møder. OGSÅ dem med sin “partner”.

At føle sig fri i elskov og seks?

Hvor jeg føler mig “fri”, kan jeg agere ansvarligt og se det, som er… Møde dig i kontakt til kærlighed. Det følges simpelthen ad!

Enhver, som lever i et parforhold (eller har gjort det), kan selv for et øjeblik lige grunde over, hvordan friheden havde det i det?

Her skriver jeg ikke frihed til at gøre hvad jeg har lyst til” – i det ligger der absolut ingen frihed!
Men frihed ved: At kunne se igennem alt det, jeg gør, for at lade mig styre og manipulere i en helt bestemt retning. At få øje på, hvordan jeg betinger og betinges af “omstændigheder, fortællinger og troskonstruktioner”.

Vi gør det stadigvæk!

Åbner rum for konkret undersøgelse af “det at relatere”. Kunsten at relatere i frihed og kontakt til kærlighed”. Kunsten at elske. Kunsten at elske med…

Det kan man ikke i berøringsangst for elskov og seks.

Det kan man simpelthen ikke gøre i berøringsangst for elskov og sex.. Eller i “professionel terapeutisk distance”.

Det hele handler om måden, vi gør det på. Hvordan vi f.eks. søger samtykke i hver eneste mikro-invitation, hvor intet tages for givet.

Vil du/I undersøge elskov og seks?

Hvis I som par eller du som single vil undersøge en anden måde at elske på. En anden måde at leve i fællesskab på – at anerkende hinanden i møderne, uden et behov for at lave om på hinanden, og i erkendelse af at forandring betyder “At leve og at være levende”… Så findes der et rum for det.

Det har overhovedet ingen sammenligning med en swingerklub. Det er det fineste, smukkeste OG svære, udfordrende rum, jeg kender.

Det udtrykkes igennem samtidig, fælles, ansvarlig, interaktion… Den er meget uvant for de fleste mennesker.

Modul 1 og 2 Introduktion til Mahamudra tantra massage

Systemisk cupisofi og elskovskunst

Previous Article
Next Article