et længere forløb på Mahamudrainstitut

Et længere forløb på Mahamudrainstitut – hvorfor?

Et længere forløb på Mahamudrainstitut – hvorfor det? Ja – de fleste vil nok gerne have en grund eller et udbytte at forholde sig til?

En samtale

Forleden befandt jeg mig igen i en samtale med et menneske, der er kommet her på Mahamudrainstitut igennem nogle år.

Hun gav udtryk for, hvor forvandlende det har været for sig bl.a. at få øje på alle de måder, hvorpå hun igennem sit liv har lagt låg på sin livskraft og kreativitet, og med hvilken kraft og frihed hun nu føler at møde sig og verden i.

Som så ofte før i sådanne samtaler, undrede hun sig over at mennesker ikke kom “strømmende” til Abildgaard-Kursussted for at være med i dette spændende fællesskab omkring undren, natur, bevægelse, økologi, tantra, yoga og undersøgelse.

Nu er der generelt en relativt stor gruppe, der deltager på vores årsforløb, og jeg synes at spørgsmålet er interessant.

Vi endte med at tale om det.

En grund til noget…

Jeg tænker, at de fleste mennesker søger en “grund” til at melde sig på et kursus og især et længerevarende forløb? Der skal være et udbytte som – hvis der ikke er tale om ren wellness – enten løser presserende problemer og skavanker, eller alternativt helst giver en “professionel kvalifikation”.

Det er mit indtryk, at mange mennesker ønsker sig et andet arbejdsliv, end det de har. Drømmen om f.eks. at kunne leve som selvstændig terapeut, eller opkvalificere sig til at få en mere interessant og bedre betalt stilling – fylder ofte meget.

“Personlig udvikling” kombineres altså gerne med et ønske om at skifte karriere?

Hvad kommer først?

I min optik må jeg begynde med at genskabe den bevidste kontakt til min kerne, impuls og natur.

Forholder det sig f.eks. virkelig sådan for mig, at der skal en god grund og forklaring til, for at jeg gør noget nyt? ..Og hvordan og hvor bremser det mig så i livet?

Handler det virkeligt om at “finde noget andet jeg har lyst til”? Eller er det netop den stræben efter min forestilling om lysten til noget andet, der binder mig i lidelse?

Hvis nu det ikke handler om altid at gøre det, jeg har lyst til, men om at være i kontakt til lyst, uanset hvad jeg gør?

At se nye muligheder

Det, at møde sig selv i livet, på en helt ny måde, åbner – i takt med at kreativitet og kontakt til lyst får plads – for at se helt nye muligheder.

Udfordringen er så, at det for de fleste ikke er “nok” til at “give sig selv en god grund til f.eks. at tage melde sig på et længere forløb på Mahamudrainstitut ….”.

Der skal være noget at “hente” på et længere forløb på Mahamudrainstitut ?

Der skal være noget konkret at få UD af det, som gøres… En gevinst at hente som er til at måle, beskrive, og for nogen: At gøre op i penge, eller i at et konkret problem er væk.

Tænk bare på HVOR mange, der f.eks. tilbyder par at redde deres kedelige sex-liv og “genfinde intimiteten og gnisten” igennem “seksuel tantrisk hyperkraft”. DET er da til at forholde sig til eller hvad?

Hvis du nu skulle beskrive en grund til at deltage?

Et næsten komisk svar på det spørgsmål, kunne være: “For ikke længere AT skulle finde på en “god grund” til det, jeg gør i livet. – og i stedet bare læne mig opmærksomt ind i det i dets fantastiske foranderlighed og bevægelse.”

…. Og jeg er godt med på, at det svar, heller ikke er så let at greje.

I stedet vil jeg pege på et lille udsnit af alt det, vi undersøger, når vi er sammen:

 • Hvordan skaber jeg kontakt til andre mennesker? Hvad virker godt, mindre godt og direkte modsat?
 • Hvordan passer jeg på mig selv – fysisk-kropsligt og mentalt?
 • Hvordan holder jeg op med at lade mig bruge af andre – og AT bruge?
 • Hvordan kan jeg blive mere klar i måden, jeg kommunikerer og bevæger mig på og i forhold til “mig selv”?
 • Hvordan åbner jeg for kreativitet i mig? – Hitte-på-somhed, nye perspektiver og evne til at se uden at at være låst af mine fordomme, handlekraft og lyst til at undersøge muligheder?
 • Hvordan relaterer jeg opmærksomt, autentisk og ansvarligt uden at skulle gemme mig bag en maske.
 • Hvordan anerkender jeg mig, som jeg er og favner mig og andre i kontakt til kærlighed?
 • Hvordan udvider jeg antallet af muligheder jeg ser, frem for at reducere dem?
 • Hvordan finder jeg ud at at bevæge mig her og nu – og igennem livet, med mindst mulig anstrengelse og stadig få meget fra hånden?
 • Hvordan finder jeg ro?
 • Hvordan inviterer jeg andre mennesker til at være sammen med mig – og ville bevæge sig med mig?
 • Hvordan undgår jeg gang på gang at binde mig ind i pligt – og ende med at skulle gøre noget, som jeg helt grundliggende ikke bryder mig om?
 • Hvordan finder jeg den bevidste kontakt til “lyst” og anerkendelse i alt, hvad jeg gør?
 • Hvordan lever jeg et sundt og godt liv – uden at jage efter en illusion om det?

Det må alle have brug for?

Jeg kan simpelthen ikke få øje på en eneste profession eller noget menneske, der ikke kan have brug for – eller stor gavn af at undersøge og fordybe sig i dette?

Det er simpelthen et enestående “rum” at undersøge det i, som jeg ikke kender nogen andre steder fra.

Ja og så ser jeg/vi, hvordan et længere forløb på Mahamudrainstitut fuldstændigt fundamentalt skaber forandringer i de mennesker, som kommer her og vil det..

Vi kan følge hinanden og se det. Vi burde lave “før og efter” fotos… Det der “impulsive JA” …som vi får fat på, stråler ud af alle porer.

Du kan læse om vores systemiske cupisofi forløb her. Et personligt udviklingsforløb og en uddannelse der kvalificerer til at tilbyde professionel Tantra massage .

En smagsprøve vil du opleve på nogle af vores workshops på sommercampen.

Previous Article
Next Article