Hvad er en tantramassage

Hvad er en tantramassage

Skal jeg kalde en tantramassage for en gave?

At beskrive sit møde med en tantramassage med ordene: “Jeg ligger og tager imod”,  svarer til et møde, hvor den anden får ansvaret for at “give”.

Hvis jeg er optaget af “at give, gøres så ikke både gaven og modtageren til det projekt, som skal belønne mig med taknemmelighed og ros efterfølgende?

Er det principielt anderledes end projektet: At skulle finde den rigtige gave til jul eller fødselsdag?
Forventningens glæde: Forhåbentlig bliver hun eller han glad for den!

Hvor massøren vil give en gave som den gavmilde giver, så retfærdiggøres rosen også? Får du en gave, siger du vel “tak”?

Vil en tantramassage skulle beskrives som en oplevelse?

Hvad sker der så, når vi gør mødet til en “oplevelse”?
Du har en samtale med et menneske, som mødes i hengivelse, og efterfølgende ved afskeden udbryder vedkommende: “Det var en stor oplevelse at tale med dig”. Er åbenheden og hengivelsen da blevet til underholdning?

Hvad er det, som skal “underholdes”?

Det må være intellektet? Og søger vi ikke underholdningen for at holde kedsomheden fra døren? For ikke at vågne op fra drømmen? For den overfladige latters eller det uskyldige gys´s skyld?

At have brug for en tantramassage?

På samme måde ser jeg det med at “have brug for en tantramassage”.

Hvor tantramassagen bliver en serviceydelse der leveres i en byttehandel, med penge som den ene ydelse og berøringer som den anden, passer beskrivelsen og fordringen måske meget godt?

Både den, der masserer og den der masseres, skal “bruges” for at levere det, som der er “brug for”? Hvem vil mødes for at blive brugt? Og kan der der være frihed og kærlighed, eller betinges mødes af: “at du skal gøre “nytte” for mig?” …og “jeg have det, som jeg har brug for!”

At lade vulkanen få frit løb

En tantra gives i min beskrivelse som en invitation ud i frihed.  En opvågnen. Det fungerer som at tage proppen af en sovende vulkan. Ingen andre end vulkanen selv formår dette. Og proppen, som jeg skriver om, er intellektets tro på at normer, moral, historier og betydninger kan være “sande”.  Den består IKKE af intellektet selv, men af alle de størknede tanker der sidder som dogmer og fortællinger og lukker.

Denne kontrol kan intellektet selvsagt ikke slippes igennem kontrol. Der skal en “rystelse” til: Et møde som, ikke er erfaret før. Et møde med ekstasen  Måske blot et glimt? Et strejf af lyst i al dens totalitet og overvældende fylde. Bare tanken om det er angstprovokerende: Hvem er jeg – og hvad sker der, når jeg slipper kontrollen?

Det er at slippe sit “jeg”. Kontrollen selv ER “jeg”: Ambitionen om at være nogen eller noget.

At møde et menneske i kontakt med lyst

I det tantriske møde eller tantramassagen sker den invitation ved at møde et menneske, som er i kontakt med lyst, og  intet som helst vil med dig. Vedkommende mærker “sig”…og selv den beskrivelse passer ikke. I lysten er der ikke længere noget “sig”.

At berøres af et menneske som har sluppet den spænding, som kontrollen giver, er en invitation der er så kraftfuld, at du, hvis du åbner dig for den, i et nu rystes i dit fundament. Fra at stå solidt på dine gamle erfaringer, værdier og sandheder, begynder du at flyde. Du opdager, at det, der er, er bevægelse, intet andet.

At åbne er at bevæge sig

Du kan KUN åbne dig ved at bevæge dig! Præcis som du KUN kan åbne dig for dansen ved at hengive dig i bevægelse: Lade dig opsluge af dansen. Lade dig opløses igennem den i lyst, livet og kærligheden.

Hvad er en tantramassage?  …Sex?

Ja, det er sex. Og ikke den sex, som de fleste kender. Det er elskov, hvor livet æres, hvor det kvindelige og det mandige erfares hinsides bedømmelse. Hvor polerne sanses, idet de bliver til det, hvorom bevægelse sker samtidig med, at de selv er bevægelse. Det bliver til et møde, hvor ingen vil noget med nogen eller noget. Som floden der flyder, umulig at standse, hinsides forventning og hensigt og omsluttende alt i sin blide kraft.

Det er sex, som du finder den i hver eneste celle i din krop, når den deler sig i en hyldest til livet og lysten selv. Det er så enkelt, så enkelt, at det overvælder som det sidste suk, eller den allerførste vejrtrækning. Det er elskov, som den ligger i den mest naturlige impuls dybt i vores rod og hjerte.

Der er intet du skal tro, ingen sandhed at forstå, ingen viden at hente, ingen teknikker at øve, ingen at tilbede, og ingen regler der er sande. Enhver relation fordamper og afløses af bevægelse: Der relateres.

Vælg ud af lyst

… Og hvis du har læst dette, så vil du kunne møde så mange forskellige fortællinger med overskriften:”Hvad er en tantramassage”, at du måske vil finde det svært at vælge? Intellektet vælger ud fra sin erfaring? Og her skal træffes et valg hinsides din erfaring? Intellektet bedømmer, vurderer og peger på alt det, som kan vække angst.

Du må vælge ud af lyst! Du er boblende fuld af den! Du ER lyst! … Og hvor kontakten til den er, er der ingen kontrol. Det kræver mod.

Kærligst Jesper

Links:

Er du kvinde, så læs f.eks.mere her: Tantramassage til kvinder

Er du mand, så læs f.eks.mere her: Tantramassage til mænd

Eller se andre indlæg under kategorien “Tantra-massage” ude til højre.

Har du fået lyst til at fordybe dig i dette, så se her på vores studieordning om elskovskunst/tantramassage

Previous Article
Next Article