Ingen grænser

Ingen Grænser

Jeg har sagt og skrevet det før: Du har ingen grænser!

Det der kaldes for “mine grænser”, fungerer som en fortælling, der har den funktion at skabe identifikation med norm og moral. “Dine grænser” kan jeg også beskrive som “dit ego”. Illusionen om “dig”.

Identifikation med ego

Jo flere af disse grænser, jo mere klæbrig er identifikationen med dette ego.

Når nogen vil respektere dine grænser

Hvis den invitation du får, handler om “at respektere dine grænser” betyder det, at vedkommende vil acceptere, at du har placeret dig i et fængsel – ja ikke nok med det – at han/hun også ser dig “afgrænset” fra sig selv: Der er “mig” og mine grænser, og “dig og dine grænser”.

Krige kæmpes over grænser. Grænser forsvares. Hvor der skabes grænser søges der kontrol, og der opstår studehandler over grænsen.

En Tantra hinsides grænser

Hvor der peges på noget, som har kontakt til kærlighed – vil dette være hinsides alle grænser.

At handle “hinsides grænser” betyder, at have fået genetableret en adgang til det umiddelbare og impulsive NEJ. IKKE et nej som kommer fra intellektets moral, opdragelse og socialiserede automatik, men ud af sanse og bevæge. Hvis noget er for varmt, flyttes hånden – sådan!

En bevægelse som ikke skal reflekteres, forsvares eller begrundes, hverken før eller efter. Hånden flyttes som et JA til at leve, et NEJ til at begrænse livet.

Det kan selv en flue finde ud af. Der er ikke brug for et intellekt til at handle i dette NEJ/JA. Intellektet stiller sig derimod i vejen for denne bevægelse. “Bremser” den. Betinger det, som kunne være kontakt til lyst og frihed. Betinger “dig” som “nogen” der er afgrænset, og hvor kærlighed lever, må det være hinsides betingelse?

Kontakt til det naturlige

Kontakten til denne impulsivitet og naturlighed kan genetableres. Og det sker IKKE igennem alverdens sentimentale og esoteriske historier om hjertekraft, åndedrætsfortællinger, “energetiske relationer”, pseudo videnskabelige forklaringer, “oldgamle overleveringer” eller hvilke fantasifulde historier der nu gives autoritet, og vil invitere dig til at blive bedre til dette eller hint.

SE at det er NETOP dette som skaber al den psykologiske lidelse, som der kæmpes med. Der kæmpes over “grænserne”. Egoet forsvares.

Det handler IKKE om at “udvide grænserne” – det vil blot gøre dette ego endnu større. Heller ikke om at “åbne dem” –  det opretholdes de stadig ved, men om fuldstændigt at opløse dem ved blot at erfare, hvilken anstrengelse det koster hele tiden at opretholde dem.

Den nye tantriske moral

Historiernes eneste funktion bliver at skabe nye “grænser” og nye automat-reaktioner. En U-bevidsthed der pakkes ind i ordet “bevidsthed”. Jeg ser det f.eks. i den “tantriske moral” der buldrer frem overalt, med sit helt eget sprog, ord, betydninger og kultur.

Mødes hinsides forbehold

Hvor mennesker mødes med kontakt til det impulsive nej, sker det hinsides forbehold. Mødet bliver som uendelige små invitationer, ja´er og nej´er der opstår i bevægelse. Der opløses alt i bevægelse. Hvert eneste nej, opstår som et skift eller en impuls til at noget andet gøres. Som to bølger der mødes på det samme hav, eller to hvirvler der forenes i den brusende flod.

 

Du kan også læse om “at overskride sine grænser” i en tidligere artikel.

Previous Article
Next Article