kneppe

Jeg vil anbefale dig at kneppe hende

Tantra handler vel ikke om at kneppe eller hvad? Jeg troede det var sådan noget blidt og følsomt noget, med indisk musik, dæmpet lys og draperet rødt stof?

“Jeg vil anbefale dig at kneppe hende”

Her for nyligt genså jeg filmen “Legendernes tid”. En ret melodramatisk fortælling om tre brødre, der vokser op sammen med en stærk far lagt ude i bjergene. På et tidspunkt forelsker alle 3 sig i den samme kvinde.

I en scene spørger Tristan sin bror Samuel – der er blevet forlovet med den smukke unge kvinde: “Har du kneppet hende?”.. Samuel reagerer med nærmest afsky, og svarer “Nej..hold nu op med at sige sådan noget! Jeg vil ikke kneppe hende, jeg vil “være sammen med hende”… Hvorefter Tristan svarer: “Jeg vil anbefale dig at kneppe hende!”

Sødmefyldt føleri?

Den korte sekvens, der i øvrigt spilles ganske mesterligt, peger på noget ganske interessant i forhold til “Tantra” – i den moderne form som involverer “sanselig elskov” eller seksualitet:

Når jeg læser de mange reklamer for Tantrakurser, der passerer mig som administrator for flere Facebook grupper, (og ikke vidste bedre), så kunne jeg få det indtryk, at “Tantra” inviterer ind i soft-sødme, sentimentalt, føleri.

At sanselighed er lig med “forsigtighed”? At elskov er bedst når vi rører ved hinanden, som om vi begge var sarte spædbørn og i den samme attitude? At Hjerte rimer på smerte, og smerte på “sårbar sjæl”.

Frivillig kastration?

Jeg hører det i overbevisninger om, at mænd skal underkaste sig en frivillig kastration, ved ikke længere fuldbyrdet at kunne parre sig med kvinden, og bade hendes yoni i sin sæd – men i stedet, i en stræben efter at blive “super-elskere”, tilbageholde den i en fysiologisk set ganske usund praksis – i en fortælling om ellers at “tabe energi”?

Ydmyge tjenere?

Jeg ser det, når mænd i møder opfører sig som ydmyge “tjenere”, der servicerer kvinden og gør sig umage for at “give en berøringsgave”, der naturligvis er helt uegennyttig – og på det bestemteste ikke rummer det mindste begær efter andet? (Ironi kan forekomme her!)

I mine øjne KAN det nærmest ikke blive mere unaturligt! …

SE naturen i os!

Den Tantra jeg/vi undersøger på Mahamudrainstitut handler om at se naturen i os, og anerkende den.

Skal vi så, som Tristan anbefaler det “ Kneppe kvinden ”?

Ja for katten da!… Vel at mærke når det er den dans, der opstår.

Der ligger i såvel mænd som kvinder en umådelig “urkraft”. En vildskab og dyrisk lyst, der er SÅ sanselig og livsbekræftende, når vi mødes i den.

Som Carmen der danser foran soldaten med flammer i sine øjne af lidenskab. Den kraftfuldhed der ligger i den temperamentsfulde Flamingo, kan findes i et godt skænderi og opstå i elskoven. Den er medrivende, svedig, voldsom og impulsiv.

Den er som stormen, der pisker bølgerne hvide af skum, imens jeg rider dem hængende ud over kanten på min lille jolle, med masten spændt til bristepunktet af vinden i det hvide sejl.

Den er som boblerne i den glødende indre Magma, kort før den bryder ud i flammende fontæner for at løbe ud af venusbjerges top.

Det kan ikke tvinges frem

Denne kraft KAN naturligvis ikke tvinges frem.

En storm begynder med krusninger og “kattepoter” på vandet. Lyset ændrer sig på himlen, og skyerne ændrer form.

Vulkanen melder sig med en dyb rumlen sit udbrud længe før det sker. Med fine vibrationer, der bliver til rystelser før de kraftigere skælv.

Regnen starter stille med at bløde den frugtbare muld op – for at tiltage i styrke og plaskende skyl.

Det hele handler om “hvordan”

Det hele handler om HVORDAN. Hvordan inviterer vi os hver især os selv ind i kontakten til denne universelle kraft. Hvordan finder vi tempo og takt og rytme i en samtidig fælles bevægelse.

Tør vi give los og hvordan opstår det rum i os, hvor vi giver lov? Det er den samme kraft, jeg finder i kreativiteten.

Den har intet mål, ingen hensigt, ingen anstrengelse og en styrke uden lige i sin afspændte naturlighed.

DER – lige DER – mødes vi som Mænd og Kvinder uden masker. Det betyder i sårbarhed og den bevægelighed, som gør os sansende og stærke.

En skrækindjagende tanke?

Det er skrækindjagende for mange! … Bare tanken om ikke at kunne beholde den “maske, som skal passe”. At give afkald på “den spirituelle kontrol” ..

Jo Samuel skulle nok have spurgt lidt mere ind til, hvad Tristan mente med “at kneppe hende”.

Hvis nogen skulle blive i tvivl, så tag en tur ud i ødemarken eller op i bjergene og iagttag med hvilken voldsomhed skønhed og sanselighed kan have! …

Previous Article
Next Article