penetration

Penetration – at trænge igennem noget, der er lukket

Penetration er gerne et ord, der anvendes, når der skrives om seksuel forening. Bag den brug af ordet gemmer der sig måske en forståelse af elskov, jeg ikke bryder mig om.

Penetration betyder – “At trænge igennem”

“At penetrere” kommer af det latinske “penetratio” – som betyder at “trænge igennem”. Det anvendes f.eks. om at stikke en kanyle igennem huden, eller om at “bryde igennem en barriere”.

Jeg hører både mænd og kvinder tale om penetration i forståelse af, at det er manden, der trænger ind i hende under elskov eller, når de “har sex”.

Med opmærksom, bevidst, elskov har det absolut intet at gøre i min beskrivelse.

Hvis, jeg f.eks. vil have en finger ind i min mund, så åbner jeg den selv og inviterer aktivt til det. Inviterer på en måde, der er tydelig uden at være insisterende eller krævende.

Ingen skal penetrere – trænge ind igennem – min næse, mit øre, min hud eller noget andet sted.

At tage ind i sig.

Den meget væsentlige forskel på mænd og kvinder i elskoven er, at det er kvinden, der i mødet måske åbner sig af-sig-selv for at tage noget ind i sig. I så fald handler det ikke om, at hun lader sig “gennemtrænge” – men om at hun inviterer og aktivt omslutter Lingam i sin Yoni.

Den forskel er så væsentlig at få øje på.

En passivt “modtagende” lader lægen penetrere sin hud med en kanyle, eller manden “trænge ind i sig”. Hun lader ham gøre noget ved sig….

Mødes vi derimod i samtidig fælles bevægelse, når vi elsker, så kan vi frit åbne og lukke, favne, omslutte og slippe – uden at holde fast eller binde i forventning.

Vi opløses i opmærksomhed, bevægelse, sanselighed og hengivelse. Fra at have set os som to, erkendes da ingen adskillelse.

Den der vil penetrere – har adskilt sig fra..

Den mand, der vil “penetrere” en kvinde, være adskilt fra det, som skal gennemtrænges? Ellers ville det ikke være muligt…

Hvad kan manden så gøre?
Han kan være tydelig i sin kontakt til lyst.

Hvis, vi sanser et fælles VILikke et “vil-noget”, men bare “vil”…. Så er det naturligste af alt, at forenes i vejrtrækning, puls, mund, hud og køn.. Ikke som noget vil skal, men som noget vi kan.

I opmærksom, bevidst, kontakt sker det af sig selv uden anstrengelse. Som livet der tækker vejret med os begge.

At bevæge sig i en tydelig kropslig dialog

Det vil måske være nyt for den kvinde, der er vant til at vente på at blive penetreret, at hun også skal bevæge sig tydeligt.

Vise klart et klart JA – i kropslig dialog: “Lad mig omslutte dig. Tage dig ind i min krop. Sanse dig i mit indre og bade dig i min saft.” Dette tydelige samtykke kan ske uden ord. Ingen vil være i tvivl.

En mand derimod, som vil “åbne” en kvinde, for at trænge ind i hende i penetration, eller en kvinde, der vil “åbnes” af en mand, vil nok ikke have erfaret den forskel, som jeg peger på her.

Systemisk Cupisofi og elskovskunst

Previous Article
Next Article