En erfaren elsker

En erfaren elsker kan ikke reduceres til en lagengymnast

Jeg vil så gerne møde en erfaren elsker”, sagde hun til mig i telefonen.. og fortsatte: “Der har simpelthen været for langt imellem snapsene”.

Sætningen faldt i en samtale med en kvinde, som var blevet interesseret i både Tantra og i første omgang det, jeg beskriver som en “elskovs tantra massage”. Et møde der kan være en dejlig ramme- og introduktion til den Tantra, vi inviterer til at undersøge sammen i vores Praksis-fællesskab på Mahamudrainstitut.

En erfaren elsker?

Et er “en erfaren elsker”. Hvad vil det overhovedet sige at være “en elsker”? – Hvis det altså er noget, man kan “være”?

En elsker må være en, som elsker. Med det, vil jeg sige, at det ikke kan reduceres til “at være god på lagenet”. Det har absolut heller intet med hverken form eller teknik at gøre.

At elske peger på at mødes i kærlighed: I det der er, som det er. Hinsides en ide, hensigt, plan, mål, krav, forventning eller forudtagenhed. At møde et andet menneske i opmærksom, undersøgende, anerkendelse og medfølelse. Uden at ville nogen steder “hen” med hverken hende eller mig.

Møder opstår i- og skaber kontekst

Alle møder finder sted – eller indledes i det mindste – i en ramme. Jeg vil også kalde det for en “kontekst”. Det kan være en anledning, et sted, en sammenhæng, et tilfældigt møde, eller f.eks som med Sanne, som ville møde en erfaren elsker. Alene den længsel skaber kontekst for mødet.

Hun åbner sig. Selvåbenbarer ved overhovedet at sige det til mig. Det er intimt og fortroligt og inviterende. Samtidig kan det også lukke! Hvis et møde indledes med den forventning, så vil det meget let invitere i ambition.

Jeg svarede.. “Det er du ikke den første, der har sagt til mig. Det er bl.a. derfor, at vi inviterer mænd og kvinder til at undersøge elskovens kunst sammen her. Det er der ikke så mange steder, der ellers gør”.

En erfaren elsker kommer med alderen og…

Erfarenhed kommer med alderen. Vel at mærke hos mennesker, som kontinuerligt udvikler en løbende vedholdende praksis. Det lille ord “udvikler” er vigtigt for mig. Det rækker ikke at have gjort det samme mange gange. At være erfaren betyder at have mødt mange forskelligartede situationer i en sådan praksis. Så mange at enhver “form” er blevet overflødig. Den er blevet erstattet med “afspændt bevægelses-kompetence”.

Når det handler om at elske, så vil det betyde at have elsket – og elsket med mange forskellige mennesker.

Hvis det nu drejede sig om en erfaren keramiker? Så ville vedkommende igennem sine år med håndværket, have stået i utallige forskellige udfordringer, med forskelligt ler, glasurer, former, og brændemetoder og fejl: Noget der ikke gik, som forventet og ønsket.

Vedkommende ville stadig – netop ved at have erfaret den uendelige mangfoldighed i det materiale – stadig frydes over at se noget nyt, spændende og frem for alt UKENDT i hver eneste opgave og -møde med det.

En erfarne elsker – en kreativ undersøgende sårbarhed

På samme måde med en erfaren elsker. Han/hun vil igennem årene have udviklet en kreativ, undersøgende, sårbarhed og følsomhed i mødet med det og den, som i hvert eneste møde MÅ være ukendt! Også selvom vi er to mennesker, som kunne mene “at vi er mødtes før”.

Nej!.. Siden sidste møde – og efter sidste møde, er vi ikke, som vi var før.
Alt er nyt! Vi må derfor møde hinanden i den samme opmærksomme undersøgelse, som den allerførste gang vi gjorde det.

Erfarenhed, har i min opfattelse absolut intet at gøre med “at vide eller at kende”.
Det kender jeg godt” siger den, som mener at have “rutine”… Og hvis du selv kender til “rutine-sex”, så genkender du måske, hvor absolut rædselsfuldt det kan føles!.

I erfarenheden opstår kreativitet. Det skabende – som opstår ud af den kompetente bevægelighed, og med den evnen til at SE det, som ikke er blevet set før.

Mødte Sanne og jeg hinanden?

Nu spørger du måske dig selv om, hvad der skete med Sanne? Om vi mødtes?
Ja det gjorde vi.

Vi elskede! Sårbart, bevægende og ud over al forstand og forståelse.

Hvad skal jeg dog gøre nu?” sagde hun med et lattermildt suk, da vi snakkede sammen efter vores elskovsdans. ..

“Sådan har jeg aldrig før ladet mig føre. Hvad har jeg overhovedet gjort ved mig selv i de sidste 20 år! Det blev bare mindre vigtigt for mig. Det var ganske enkelt ikke sanseligt og blev egentligt ret hurtigt blot til “gensidig tilfredsstillelse” .. hmm nej vel mest ensidig. Jeg ved ikke, hvor mange gange, jeg har ladet en mand onanere i mig!..” …

“Ja så er det på tide, at du selv undersøger, hvordan DU kan føre- og invitere en mand. Og måske møde andre mænd end de, du har set efter indtil nu?”

“Er det det Du og Karin inviterer til i praksis-fællesskabet på Mahamudrainstitut?

“Ja … Og elskov findes ikke uden at elske. Ikke at “elske en bestemt”, men bare “at elske..
Det ord henviser til en måde at SE på. Vi ser (ja kan kun se-), som vi spejles i det, som er.

Hvis vi vil have noget fra andre mennesker? Så ser vi mennesker, som vil de have noget fra os.
Det får os til at leve i et kontinuerligt forbehold, hvor alt meget let ender med at blive til “en handel”. Kærlighed er hinsides enhver betingelse. Handler er altid betingede…”

Previous Article
Next Article