#gandalf

Gandalf den hvide

Gandalf er flyttet ind hos os. Sit hvide lange hår ligger i totter overalt. Og så har han en vane med at tisse på gulvet, når jeg glemmer at åbne yderdøren.

Her til morgen slog det mig, at der må have levet i 100.000 vis eller millioner af meget vise, empatiske og indsigtsfulde mænd og kvinder i gennem de år, hvor der har været mennesker til?

I den samme periode er det som om udbytningen af naturen, grådighed og følelsesmæssig afstumpethed er vokset eksponentielt?

Krig

I dag kan meget få mennesker med ganske få opkald og procedurer starte en alt-ødelæggende krig og massiv destruktion af alt levende på denne planet.

Forurening

Nærmest alle bidrager bare på en helt almindelig dag til at sprede forurening, der vil tage tusinde år at opsætte biologisk, og anvender teknologi, der er fremstillet af sjældne råstoffer, der udvindes under ufattelige vilkår for mennesker, der ikke har andre muligheder for at overleve.

Grådighed

Alt sammen sker det sådan, at en forsvindende lille gruppe mennesker samler magt. De gør det igennem et system, de selv styrer og kontrollerer: Det vi i almindelig tale kalder for “penge”. Små sorte tal på computerskærme. Gældsbeviser som alle ved vil være umulige at indfri hvis de skulle omsættes til noget af

Religioner

Igennem tusinder af år, har de fundamentalistiske religøse massebevægelser, som betegnes som enten “verdensreligioner” eller “ideologier” formået at trælbinde flertallet af jordens befolkning.

Det hele ved at skabe fantastiske fortællinger, der kan invitere ind i såvel ambition som angst. Frem for alt give den enkelte en følelse af at “være nogen” som “hører til nogen”.

Gjorde de forskel?

Jeg kan selvfølgelig vælge at tænke, at det hele kunne have været værre uden disse mange vise mænd og kvinder?

…. Og måske vil det være mere præcist at de, hvad alt dette angår, ikke har gjort den mindste forskel?

Rigtig eller forkert Tantra?

Hvad leder disse tanker så til i mig? Betyder det i det lys en skid, om nogen på facebook i året 2019 diskuterer, om “det er den ene eller den anden “tantra”, som er rigtig eller forkert?

Bliver Verden et bedre sted af at 25 mennesker mødes i sentimentale blikke og holder hinanden på brystet?

Hvilken rolle spiller helkrops-orgasmer eller seksuel frihed i det perspektiv? 

Hvad med den luksus det er, at kunne sidde stille i en time og lave absolut intet, for at øge sin bevidsthed og eventuelt opnå en eller anden form for “oplysning”?
Mon den lille pige fra Nepal, som sælges til et bordel i Nord-indien, kan begejstres over det?

Tænk positivt! ..min bare r..…

“Du skal bare tænke positivt Jesper” – kommer det velmenende fra hende, som kæmper dagligt med mange negative tanker. Så meget at hun er nødt til at nævne de få, der adskiller sig fra dem, som værende “modsatte” – altså som positive.

Nåe Ja i farten uden lige at få øje på, at hun i samme åndedræt har været til “polaritetsworkshop”. Der er metaforen bla. bevægelsen imellem minus og plus, der altså stopper, når der ikke længere ER nogen frie elektroner tilbage på “minus”.

Gandalf den hvide

Så slog det mig, som det gør igen og igen, at det simpelthen er rygende lige gyldigt!

Gandalf  Olórin – kalder jeg den lille hvide hundehvalp. I daglig tale bare: Gandalf…. der som en nysgerrig voksende uldtot flintrer rundt og er ved at opdage verden og livet.

Han bekymrer sig ikke om ret meget andet end at spise, sove, lege, og være i kontakt med livet omkring sig.

Jeg kan ikke se på ham uden at blive smittet af den impulsive livskraft, der udfolder sig foran mig: En legende hvirvelvind af bevægelse afløst af så fuldstændig ro, at jeg kan tro, at der er en kontakt, han kan slukke for. Gandalf on – Gandalf off

Han har det!

Umiddelbarheden. Og fortæl mig ikke, at han mangler bevidsthed! Han sanser så meget mere end jeg og er fuldstændigt uvidende om bør, skal og må – om koncepter, teknikker og ideologier. Han bevæger sig simpelthen af-sig selv.

Virkelighedsflugt?

Flygter han så fra livet og virkeligheden – den lille Gandalf ? 

Nej han er det modsatte…

Dette kraftfulde, stærke, vilde og samtidigt skrøbeligt, sårbare, sanselige livs udtryk.

Jeg kan ikke se noget, som er mere virkeligt, end når jeg en tidlig morgen træder i den pyt, han ubekymret har efterladt på gulvet foran værelset, jeg sover i, imens han med sine sorte uendeligt dybe øjne, og en logrende minihale hilser mig godmorgen!

Vil du være med?

Vil du være med til at blive ved med at undersøge dette fantastiske liv?  Så er vi nogle, der mødes regelmæssigt igennem året for at lege, undersøge og sanse at vi er livet.

Mange frie pladser har vi ikke. Og hvad ?…Så må vi vel bare starte en ny års-gruppe eller et eller andet?

 

Previous Article
Next Article