Rum for elskov

Jeg er sikker på at vores samfund ville se anderledes ud, hvis flere mennesker ville se det at elske med hinanden, som en kunstart, der kan undersøges – på linje med at lave velsmagende mad, at dyrke sin have, at sy sit tøj, danse, skrive og samtale eller at bygge sin bolig. I Mahamudrainstitut åbner vi rum for elskov.

Er vi da bare ressourcer?

I dag er de fleste af disse færdigheder blevet erstattet af en optagethed af først og fremmest at uddanne sig i det, der kan omsættes i penge dvs. forberede sig på, eller forbedre sit virke som “menneskelig ressource”. Som er vi maskiner, der skal være effektive, lægges der vægt på teknikker, metoder, processer, udbytte og mål.

Denne fokusering på “brug” og ambitionen om at ville “have noget UD af det” – leder til mere og mere sex og “seksualitet”, og mindre eller slet ingen elskov.

Dårlig sex accepteres

Det accepteres at mennesker mødes med hjælp fra diverse Apps og Datingsider, har relativt dårlig sex med hinanden en eller to gange, for så at søge videre til den næste.

Forskrækkelse eller forargelse opstår, hvor der inviteres til sammen at undersøge elskovens forunderlige mysterier, elske med hinanden, og opdage berøringens og bevægelsens kunst i kærlighed.

At åbne rum for elskov

For mig er det så meningsfyldt at åbne sådanne rum for elskov med fælles undren og fordybelse. Og vel bryder det med de flestes forestillinger og norm?

“Ja men sådan noget kan jeg da kun gøre med en fast partner?” – lyder et af de gængse udsagn.

Dermed gøres adgangen til intimitet og elskov betinget af alt det, som hører til at finde og bevare en relation til det, som kaldes for en “fast partner”.

Det forvandler ud over forestilling

Når jeg igen og igen erfarer hvilken forvandling, der kan ske i måden at være levende på hos de, der vil vil slippe identifikation med den gængse moral om, hvad “man kan og bør”, – om det så er i møder en til en, eller som deltager i en gruppe – så fornemmer jeg helt ind i min kerne, at dette er rigtigt, nyttigt og godt.

I lyst og kærlighed er forfængelighed væk

Det moralske flertal har alle dage frygtet lyst. Hekse blev brændt for deres impulsivitet og kontakt til det naturlige. Mennesker i lyst kan ikke styres. I lyst er der ingen angst eller ambition. I lyst og kærlighed er forfængelighed væk.

“Dette er SÅ sundt for mig!”

Som en sagde til mig for nyligt: “Jeg kan mærke helt ind i det inderste af min krop, at dette er SÅ sundt for mig.”

Jeg kunne ligeså godt kalde det, vi gør, for “Skolen for elskovskunst” . Vi åbner sammen rum for elskov i Mahamudra-massage møder og i den vifte af retreats og seminarer, vi inviterer til.

Kærligst Karin og Mads Jesper

Previous Article
Next Article