tantra forstyrrer

Tantra forstyrrer

Tantra forstyrrer ganske ubehageligt. Det kan være endog særdeles udfordrende at fordybe sig deri.

Dyb søvn

Hvis jeg er faldet i meget dyb søvn, vil jeg ikke umiddelbart vågne med mindre nogen eller noget forstyrrer mig.

Ofte er det umiddelbart ubehageligt at blive vækket. De fleste kender det!

“Solen skinner, fuglene kvidrer og blomsterne står så smukke, og du ligger bare og sover der. Kom ud og nyd det sammen med mig!”

“Arhh lad mig være i fred. Forstyr mig ikke…”

Tantra forstyrrer

“Tantra” har aldrig handlet om at “forbedre sit sexliv”, “at finde den rigtige kærlighed” eller på nogen måde om at nå et eller andet sted hen.

En tantra består af en invitation til at vågne op af sin søvn, hvilket almindeligvis umiddelbart føles MEGET forstyrrende og til tider ubehageligt.

Opfyldt af drømmenes verden kan jeg føres alle mulige steder hen. De kan være skræk-indjagende og angstfyldte. De kan være sødmefyldte og romantiske.

Når, jeg er vågnet, ser jeg, at jeg er lige der, hvor jeg lagde mig til at sove. Mine led værker, og kroppen råber på at komme til at bevæge sig igen og føle sig aktivt sansende, bevidst og levende.

Oplysning

I mindst 5000 år – og med al sandsynlighed mere end det dobbelte – har dette: At vågne op fra drømmene og leve i direkte kontakt til det, som er, været beskrevet som “at blive oplyst”.

Intet ord og ingen fortælling kan beskrive, hvad det vil sige uden øjeblikkeligt at sende den, der lytter til historien og gør den sand dybere ind i sin drømmetilstand af ambition og stræben.

Det skal simpelthen erfares, uden at det kan formidles som en fortalt erfaring.

Radikalt

Det er så hamrende radikalt, som noget kan være, at vågne og få øje på hvordan ALLE ens forestillinger fremtræder som illusion: Der findes ingen Chakra, ingen “eneste ene”, “ingen troskab”, Ingen Tao, ingen Gud, Ingen Buddha, intet “sted at komme hen”, ingen “tid”, før eller efter, intet mål eller formål..

Tantra – en forstyrrende metode

Hvad er det så, en Tantra gør? Den anviser en metode (eller flere), der ganske irriterende kan skubbe mig ud af drømmeland og invitere mig til at åbne mine øjne og virkeligt SE… En praksis, der IKKE rummer ambition, men fordybelse.

Ambitionen er et udtryk for drømmelandet: Det jeg har lyst TIL.

I vågen tilstand er “Lyst”, det jeg er: Umiddelbar impuls der virker af-sig-selv.

INGEN kan gøre det for mig. Jeg kan heller ikke “behandles” til at vågne af-mig-selv. … Og hold nu op det er forstyrrende at blive vækket midt i en sød drøm, eller blive forhindret i at dømme en anden, hvis den jeg er midt i, synes for ubehagelig eller kedelig!

Tantra har alle dage været for de få.

Flertallet vil underholdes. De opdrages til at elske det som dygtige borgere og forbrugende arbejdskraft, der kan holde de “hjul i gang”, som f.eks. gør de få rige på penge og tilsyneladende magt, og holder de mange hen i manglende indsigt.

Tantra underholder ikke. Tantra forstyrrer.

 

Deltag f.eks i vores aftengrupper

Previous Article
Next Article