Oral æring

De sanselige læber

Vores læber synes at være særligt sanselige. Ikke alene tjener de til at åbne og lukke for vores smagssans, de er også i stand til at mærke den mindste berøring.

Det er meget praktisk i forhold til at spise og nyde mad, og på alle måder også i elskoven.
Hvad få måske er klar over er, at de celler som læberne “bygges af” er af samme type som det epitel, en brystvorte består af. Det lille barns mund “passer” således perfekt til en brystvorte – og det ændres der ikke noget ved med voksenalderen.

Når læber mødes

Når læber møder læber, åbnes der for hengivelse, og at åbne sin mund skaber øjeblikkeligt en forbindelse til resten af kroppen, ikke mindst vores rod, yoni og Lingam.

I Mahamudra Tantra går vi på opdagelse i dette.

Hele kroppen er lige naturlig

Når jeg ind imellem møder den opfattelse af forskellige “dele” af kroppen har en anden status end andre, så ser jeg i det noget tillært. For det lille barn er sin yoni og lingam nøjagtigt lige så naturlige som knæ og hage. Derfor viser de dem også gerne frem, uden at gøre sig nogen særlige overvejelser om det ud over måske at undre sig og glædes over, “hvad de kan”?

Vi opdrages ind i skam

Denne naturlighed opdrages vi ud af. Skam, skyld og angst forbindes med bestemte dele af kroppen, og blufærdigheden synes ønskelig fra et religiøst-politisk-moralsk samfunds synspunkt.

Intet frækt

Den tantra, der inviteres til på Mahamudra institut, ser alle dele af os som lige værdige. Der er intet, der er “frækt”. Det frække opstår af det, som gøres forbudt. Det frække kommer af moral. 😉

Tryghed i klarhed og langsomhed

Hvor de fleste traditionelle behandlinger og massager foregår med hænder og evt underarmene, vil  det at mødes i en Mahamudra Tantramassage indebære, at der ikke er nogen “regel” for, hvad der berøres med hvad.

For den der vil fordybe sig i at lede og invitere til sådan en Mahamudra tantramassage bliver langsomhed, klarhed, og tydelighed derfor vigtig. Tryghed opstår, hvor det sanses at der er mulighed for at “orientere sig” i egen krop, og fornemme retningen i bevægelsen. Sker noget pludseligt eller meget hurtigt, vil det for de fleste være umuligt at bevæge sig væk eller sige nej.

Omvendt vil langsomme og “sammenhængende bevægelser” der ikke afbrydes, åbne et rum for større sanselighed, at det er muligt at mødes i bevægelse, og for at flytte sig (dvs. sige nej) fuldstændigt uproblematisk hvor der sker noget, der ikke føres rart.

Æring af Livet

En Mahamudra tantramassage fungerer som en æring af livet og det kvindelige. I vores samfund virker sådan et ord måske fremmed, og de færreste mennesker har nogensinde mødtes i en sådan hengivelse før?

I mødet  “æres det guddommelige i os”: Den impuls der kontinuerligt opretholder livet i mig og dig helt uden grund, af sig selv og for sig selv. Det, som ikke kan rummes i betingelse endsige forlanges og kræves. Lyst, frihed og kærlighed.

At ære med sine læber – Oral æring

Når vi berører med vores læber, sker det som en sådan æring. Læber der ikke vil noget. Læber der sanser “sig selv” i mødet med den anden, og jo sanseligere de kan det, jo sanseligere en invitation opstår der til, at den, der kysses, kan sanse SIG i dette møde.

Det kan ikke forventes

Dette kan naturligvis hverken forventes, forlanges eller kræves. Præcis som intet andet i dette møde kan “bestilles”. Sker det, så sker det. Af impuls, i impuls.

Jeg kan lide betegnelsen “oral æring”. Den benytter vi i Mahamudrainstitut om den kontakt, der kan finde sted imellem læber og Yoni/Lingam og naturligvis hele kroppen.

Omfavne sit køn i naturlighed

Hvor mennesker måske kender til “at få sutte pik” eller “blive slikket” – ofte med det faste mål, at give den anden en orgasme/udløsning, så peger dette på noget helt andet: Det fungerer som en invitation til at slippe blufærdighed og omfavne sin rod og køn i naturlighed med den største sanselighed uden nogen ide om at skulle et sted hen.

Når jeg skriver om dette, er det blot for at understrege at det kan ske, og ikke på nogen måde nødvendigvis sker i et møde. Det er naturligt, hvis det sker, lige så naturligt som når en hånd stryger langsomt, blidt og opmærksomt over en mave eller et lår.

At opdage den kontakt i os

Ja, det adskiller sig fra det, som du måske kender fra en “tantra behandling”?
En Mahamudra tantramassage har heller intet at gøre med nogen form for behandling. Ingen kan “behandles ind i kontakt til lyst og kærlighed”?
Vi kan opdage den kontakt i os, når vi mødes i hengivelse og vover at åbne for bevægelse og kontakt uden at ville noget med os selv eller hinanden.

Previous Article
Next Article